Το 2020 το νέο Toyota Land Cruiser!

Η τωρινή γενιά του Toyota Land Cruiser βρίσκεται στην αγορά από το 2008, και πλέον ήρθε η ώρα της αλλαγής του. Βλέπετε η κατηγορία των SUV αλλάζει ραγδαία, καθιστώντας έτσι το Land Cruiser αρκετά παλιό για τα δεδομένα της αγοράς.

Για το λόγο αυτό η Toyota έχει βάλει μπροστά τις μηχανές και ετοιμάζει με γοργό ρυθμό τη νέα γενιά του αειθαλούς μοντέλου της, η οποία θα μας έρθει το φθινόπωρο του 2020. Κάτι που σημαίνει ότι ίσως στο Σαλόνι του Τόκιο στα τέλη Οκτωβρίου δούμε ένα πρωτότυπο μοντέλο του Land Cruiser.

Δείτε ακόμη: Ιστορικό και συλλεκτικό Toyota Land Cruiser Heritage

Κατά πάσα πιθανότητα το νέο Land Cruiser θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ κάτω από το καπό θα υπάρχει ο 3,5 λίτρων twin-turbo V6 κινητήρας, ο οποίος θα αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μηχανικό σύνολο των 5,7 λίτρων. Η μετάδοση της δύναμης θα γίνεται μέσω ενός 10ταχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, αντί για το 8ταχυτο που υπάρχει τώρα, ενώ δεν αποκλείεται η Toyota να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό και μια υβριδική έκδοση του Land Cruiser.

Διαβάστε επίσης: Έτσι «ανασταίνουν» το θρυλικό Toyota Land Cruiser (+video)

Το Land Cruiser θα έρθει με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας υποστήριξης οδηγών, Toyota Safety Sense, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νυχτερινή ανίχνευση πεζών, καθώς και τη δυνατότητα αποφυγής σύγκρουσης, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει εγκαίρως.

Get it on Google Play Download on the App Store