Ένα και μοναδικό κάμπριο Toyota Century για τον Αυτοκράτορα

O διάδοχος του θρόνου στην Ιαπωνία έχει δείξει την αγάπη του προς το Toyota Century, το οποίο ωστόσο δεν ήθελε στην παραδοσιακή μορφή του. Για αυτό και δημιουργήθηκε μια και μοναδική ανοιχτή εκδοχή του.

Σύμφωνα με ιαπωνικά Μέσα το ειδικά μεταποιημένο Century θα χρησιμοποιηθεί για παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις, με την πρεμιέρα να ορίζεται για την 22η Οκτωβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο (εκτελεστικά καθήκοντα έχει αναλάβει από την περασμένη Πρωτομαγιά). Η πορεία αφορά μια διαδρομή 4,9 χιλιομέτρων στους δρόμους του Τόκιο, μέχρι τα ανάκτορα του Ακασάκα. Η ανοιχτή λιμουζίνα της Toyota αποτελεί το πρώτο νέο «parade car» της αυτοκρατορικής οικογένειας εδώ και 30 χρόνια, αντικαθιστώντας μια Rolls-Royce Corniche του 1989. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, χρησιμοποιήθηκε σε μόλις δυο περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα: Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Σε αντίθεση με το βρετανικό μοντέλο, ο «τοπικός ήρωας» προβλέπεται να γράψει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, αρχής γενομένης από την προαναφερθείσα τελετή στέψης. Οι  Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2020 θα είναι το σημαντικότερο διεθνές γεγονός που θα δούμε το ανοιχτό Century να βολτάρει, ενώ θα κάνει το ίδιο και σε πολλές ακόμα εκδηλώσεις που απαιτείται η παρουσία της Αυτού Εξοχότητας.

Το Century του Αυτοκράτορα ξεχωρίζει προφανώς για την έλλειψη οροφής και την παρουσία του αντίστοιχου εμβλήματος, διαθέτοντας παράλληλα ελαφρώς υπερυψωμένο πίσω κάθισμα κατά 40 χλστ. και προσκέφαλα σε γωνία 25 μοιρών, ώστε το κοινό να έχει απρόσκοπτη θέα προς το αυτοκρατορικό ζεύγος.

Διαβάστε επίσης: To Toyota των 162.000 ευρώ με δαντελωτά καλύμματα! (+video)

Για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει πληροφόρηση, όμως το πιθανότερο είναι πως κινητήρας και μετάδοση είναι κοινά με το κανονικό Century. Ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 381 ίππων και 510 Nm ροπής συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 224 ίππων και 300 Nm ροπής, αποδίδοντας συνολικά 431 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store