Καλοκαιρινό και επετειακό VW Touareg Edition 20

Η VW γιορτάζει τα 20 χρόνια από το λανσάρισμα του Touareg παρουσιάζοντας την έκδοση «Edition 20» και εμπλουτίζοντας τη γκάμα του μοντέλου από τα με αποκλειστικό εξοπλισμό, δυναμική σχεδίαση και κορυφαίας ποιότητας δερμάτινο σαλόνι.

Τα αποκλειστικά εξωτερικά γνωρίσματα της ειδικής έκδοσης «Edition 20» περιλαμβάνουν τη νέα βαφή με την ονομασία Meloe Blue, όπως επίσης και τις gloss black ζάντες Bogota διαμέτρου 20 ιντσών. Τον πιο δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος υπογραμμίζουν τα φιμέ πλευρικά και πίσω παράθυρα, τα πίσω φώτα LED με απόχρωση έντονου κόκκινου και το σήμα «Edition 20» στη μεσαία κολόνα.

O μοναδικός χαρακτήρας της έκδοσης συνεχίζεται και στο σαλόνι. Με την είσοδο των επιβατών, τους υποδέχεται ένα καλωσόρισμα με τη φωτεινή ένδειξη του λογότυπου «Edition 20». Υψηλής ποιότητας δέρμα Sanova καλύπτει τα καθίσματα με ειδική ραφή καπιτονέ και νήματα σε μπεζ χρώμα Ceramique. Παράλληλα, τονίζεται και ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου με κόκκινες πινελιές. Οι ραφές με τον συνδυασμό σε μπεζ και κόκκινο χρώμα των νημάτων εμφανίζονται σε αρκετά σημεία στο ταμπλό, στο τιμόνι και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών. Η δερμάτινη επένδυση στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου διαθέτει και αυτή το λογότυπο «Edition 20».

Ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα όπως το Τravel Assist και το Innovision Cockpit με την οθόνη των 15 ιντσών για το σύστημα infotainment εξασφαλίζουν περισσότερη άνεση και μέγιστη δυνατή συνδεσιμότητα. Το μηχανολογικό υπόβαθρο περιλαμβάνει πλήθος προηγμένων συστημάτων, όπως την προαιρετική αερανάρτηση και την ενεργή αντιστάθμιση των κλίσεων μέσω των ηλεκτρομηχανικών αντιστρεπτικών ράβδων.

Την κίνηση του Touareg Edition 20 αναλαμβάνουν 3 διαφορετικοί κινητήρες σε 4 εκδόσεις ισχύος. Ο 3.0 V6 TDI συνθέτει τις ντίζελ επιλογές, με 231 ίππους και 500 Nm στη βασική και 286 ίππους/600 Nm στην ισχυρότερη έκδοση. Ο επίσης 3.0 V6 TSI φροντίζει για το βενζινοκίνητο μέτωπο, με 340 ίππους και 450 Nm, ενώ η plug-in υβριδική εκδοχή του παράγει συνδυαστικά 381 άλογα και 600 Nm ροπής. Όλα τα μοτέρ συνδυάζονται αποκλειστικά με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και 8άρι αυτόματο κιβώτιο, που καθιστά δυνατή την έλξη φορτίου 3,5 τόνων σε τρέιλερ με φρένα.

Από την πρεμιέρα του το 2002, το πολυτελές SUV της VW έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες σε όλο τον κόσμο, νούμερο εντυπωσιακό για την κατηγορία των πολυτελών SUV. Oι τιμές της «Edition 20» δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Get it on Google Play Download on the App Store