Νέο μικρό SUV Coupe VW Taigo με εσωτερικό Polo

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία που αφορούν το νέο της SUV, το VW Taigo, που κεντρίζει το ενδιαφέρον με το κουπέ παρουσιαστικό του.

Το Taigo δεν μας ήταν παντελώς άγνωστο, αφού το είχαμε ήδη γνωρίσει ως Nivus για την αγορά της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τη VW, το Taigo είναι το πρώτο SUV Coupe που θα προσφέρεται στη μικρή κατηγορία των SUV και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Παμπλόνα της Ισπανίας. «Πατάει» στην ίδια πλατφόρμα με το T-Cross, όντας όμως μακρύτερο κατά 160 χλστ., με το συνολικό μήκος να αγγίζει τα 4.270 χλστ. Το πλάτος φτάνει τα 1.757 χλστ., το ύψος τα 1.490 χλστ. ενώ το μεταξόνιο των 2.566 χλστ., είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από του Polo και του T-Cross, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 438 λίτρα! 

Στο κομμάτι της εξωτερικής σχεδίασης, το Taigo σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, είναι ένα μοδάτο και νεανικό crossover το οποίο διακρίνεται με το έντονο χαμήλωμα της οροφής πίσω, προσδίδοντάς του ένα κουπέ χαρακτήρα. Στα υπόλοιπα τώρα, στο εμπρόσθιο τμήμα συναντάμε τη γνώριμη μάρκα με LED φωτιστικά σώματα, με τα crossover χαρακτηριστικά του να ενισχύονται από τα μαύρα πλαστικά στους θόλους των τροχών. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα που ενώνονται μεταξύ τους με LED λωρίδες.

Στο εσωτερικό τώρα, οι ομοιότητες με το Polo συνεχίζονται στο ταμπλό, με το Taigo να ενσωματώνει την τελευταία γενιά infotainment MIB3 της VW, με οθόνη αφής 6,5 ιντσών, ή 9,2 ιντσών (προαιρετικός εξοπλισμός). Το εν λόγω infotainment είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Apple CarPlay και Android Auto. Διακρίνονται επίσης τα χειριστήρια αφής για το σύστημα κλιματισμού κι επιπλέον ενσωματώνονται τα συστήματα ασφαλείας κι υποβοήθησης του οδηγού με το πακέτο IQ.Drive!

Σε ότι αφορά την κινητήρα γκάμα, το VW Taigo θα προσφέρεται αποκλειστικά με μηχανικά σύνολα βενζίνης, με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει να επιλέξει ανάμεσα από τρία μοτέρ, τα οποία τοποθετούνται και σε άλλα μοντέλα του VW Group. Πιο συγκεκριμένα στη βάση της γκάμας υπάρχει ο 3κύλινδρος 1.0 TSI με ισχύ 95 ή 110 ίππων ανάλογα την έκδοση και στην κορυφή θα βρίσκεται ο 1.500άρης τετρακύλινδρος με 150 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρόσθιο άξονα με χειροκίνητα κιβώτια με 5 ή 6 σχέσεις ή αυτόματο DSG-7 στην κορυφαία έκδοση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εμπορική καριέρα του του νέου VW Taigo θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2022, ενώ οι τιμές πώλησης θα ανακοινωθούν νωρίτερα στα τέλη του χρόνου με την έναρξη των παραγγελιών.

Get it on Google Play Download on the App Store