Νέο VW Golf Variant και crossover Alltrack

H VW παρουσίασε την πιο πρακτική και την crossover έκδοση του Golf, το Variant και το Alltrack, συνεχίζοντας τη μακροχρόνια παράδοση που έχει το μοντέλο και στα στέισον βάγκον. Πληροφοριακά, το πρώτο Golf Variant παρουσιάστηκε με το τρίτης γενιάς μοντέλο, που έκανε την εμφάνισή του το 1993.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla 1.8 Hybrid Vs VW Golf 1.5 TSI

Εξωτερικά, η πιο κύρια διαφορά εντοπίζεται στο επιμηκυμένο πίσω άκρο του αμαξώματος, το οποίο φτάνει σε μήκος τα 4,63 μ. και σε μεταξόνιο τα 2,68 μ., έναντι 4,29 μ. και 2,62 μ. το 5θυρο Golf. Μεγάλοι κερδισμένοι από την αύξηση του μεταξονίου και του μήκους είναι ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών και ο βαθύς, τετραγωνισμένος και πολύ μεγάλος χώρος αποσκευών των 611 λίτρων. Το πορτ μπαγκάζ φτάνει τα 1.642 λτ. με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος, όπου δημιουργείται μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια.

Για περισσότερη ευκολία η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει χωρίς να χρειαστεί να πατηθεί κουμπί, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν γάντζοι, κρίκοι, καθώς και δύο πρίζες, μία 12 volt και μία 230 volt.

Δείτε ακόμα: VW Golf 1.5 TSI ή T-Roc 1.0 TSI στα ίδια λεφτά;

Το νέο Golf Variant θα διατίθεται με τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του χάτσμπακ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα είναι οι 1.5 TSI των 130 και 150 ίππων, ενώ στους ντίζελ υπάρχουν πλέον μόνο 2.0 TDI.

Όσον αφορά το Golf Alltrack, την πιο περιπετειώδη του εμφάνιση ενισχύουν οι διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες με τα προστατευτικά τμήματα χαμηλά, καθώς και τα μαύρα πλαστικά γύρω από τους θόλους των τροχών.

Get it on Google Play Download on the App Store