Πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες του νέου VW Touareg

Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και αυτό καταλαβαίνουμε και από το γεγονός πως πλέον η VW είναι έτοιμη να παρουσιάσει την τρίτη γενιά του Touareg, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια από όταν μας συστήθηκε για πρώτη φορά το μεγάλο SUV της γερμανικής μάρκας.

Δείτε ακόμη: Νέο Honda CR-V και υβριδικό με τρεις κινητήρες

Εδώ, το βλέπουμε στις πρώτες επίσημες εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η VW, οι οποίες πάντως δεν είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικές, καθώς το αμάξωμα έχει γενναίες δόσεις καμουφλάζ, ενώ το εσωτερικό είναι φωτογραφημένο από γωνίες που δεν αποκαλύπτουν πολλά.

Το νέο VW Touareg τρίτης γενιάς, δεν θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σε αυτήν του Πεκίνο, καθώς οι Γερμανοί στοχεύουν στην ασιατική αγορά και πάνε και πολύ καλά μάλιστα σε πωλήσεις.

Το μεγάλο SUV της VW βασίζεται στην πλατφόρμα MLB, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι αυτή που αποτελεί βάση και για τα Audi Q7 και Porsche Cayenne. Τα μοτέρ του, αρχικά τουλάχιστον θα είναι V6 3.0 λτ. πετρελαίου και βενζίνης, με ιπποδυνάμεις από 225έως και 350 ίππους (τα νούμερα δεν είναι επίσημα αλλά οι πληροφορίες μας εκεί συγκλίνουν). Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, άλλες με έμφαση στις επιδόσεις και άλλες με έμφαση στην οικονομία, καθώς θα δούμε και επαναφορτιζόμενο υβριδικό Touareg. Φυσικά το νέο VW Touareg θα είναι τετρακίνητο, ενώ τα μοτέρ του θα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Το Audi RS 5 Coupe ανασταίνει και νεκρούς… (+video)

Για περισσότερες πληροφορίες όμως, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψή του, η οποία θα γίνει στα μέσα της άνοιξης με την εμπορική του διάθεση να ξεκινά το καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store