Ρεκόρ από το VW Golf R 20 Edition στο Nurburgring (+video)

Το VW Golf R 20 Edition τιμά τα 20 χρόνια των VW R, γιορτάζοντας με τον πιο ταιριαστό τρόπο: ένα ωραιότατο ρεκόρ στο Nurburgring, που το τοποθετεί στην κορυφή όλων των μοντέλων R.

H ειδική έκδοση του κορυφαίου Golf γύρισε τα 20,8 χλμ. του Nordschleiffe σε 7.47.31, κατεβάζοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση για VW R (από το Golf R 2ης γενιάς) κατά 4 δευτερόλεπτα. O οδηγός της γερμανικής εταιρίας στα πρωταθλήματα τουρισμού και δοκιμαστής των VW R, Benjamin Leuchter, έκατσε στο αριστερό μπάκετ και αξιοποίησε στο έπακρο τα προσόντα του ταχύτερου R όλων των εποχών, γράφοντας αυτό τον καταπληκτικό χρόνο στην πιο επικίνδυνη πίστα του πλανήτη. Ο Leuchter συμμετείχε στην εξέλιξη του 20 Edition, συμβάλλοντας τόσο στο σετάρισμα της ανάρτησης όσο και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Το -αποκλειστικό για το επετειακό Golf R- πρόγραμμα Special αναπτύχθηκε χάρις σε αυτόν, όπως και το αναπρογραμματισμένο Drift, έχοντας σχεδιαστεί με γνώμονα ακριβώς τις απαιτήσεις της πίστας του Nurburgring.

Η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovich και ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, ο 2.0λιτρος TSI κερδίζει 13 άλογα και φτάνει συνολικά στα 333 (αμετάβλητη η ροπή των 420 Nm). Ένας αριθμός που καθιστά το R 20 Edition ως το ισχυρότερο Golf παραγωγής στα 48 χρόνια καριέρας του! Διαφορετικό λογισμικό φέρει και το 7άρι DSG, με τους μηχανικούς της VW να κάνουν λόγο για «πιο έντονη αίσθηση στις αλλαγές και ακόμα πιο απρόσκοπτη αίσθηση επιτάχυνσης». Νέα είναι και η λειτουργία «Emotional Start», που στέλνει τον κινητήρα στις 2.500 σ.α.λ. μόλις τον ενεργοποιήσει ο οδηγός. Το R-Performance Torque Vectoring είναι στάνταρ, όπως και οι 15 διαφορετικές ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Οι επιδόσεις του Golf R 20 Edition επίσης σηματοδοτούν ιστορικά υψηλά τόσο για το γερμανικό χάτσμπακ, όσο και τα μοντέλα R: τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,6 δλ., ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποια σημεία, το 20 Edition έφτασε να στρίβει με πάνω από 240 και 260 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store