Βγήκε το επετειακό VW Golf GTI Clubsport 45

Πριν από 45 χρόνια, το καλοκαίρι του 1976, η Volkswagen λανσάρισε το πιο σπορ Golf, το GTI, δημιουργώντας παράλληλα την ομώνυμη κατηγορία. Ο αρχικός προγραμματισμός είχε γίνει για κατασκευή 5.000 οχημάτων, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 2,3 εκατομμύρια μοντέλα. Τώρα η VW γιορτάζει τα 45 χρόνια του θρυλικού της μοντέλου, παρουσιάζοντας το νέο και επετειακό Golf GTI Clubsport 45.

Σε σχέση με το Golf GTI Clubsport που βασίζεται, το Clubsport 45 φέρει αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, το «45άρι» ξεχωρίζει από τη μαύρη οροφή με την αεροτομή στο τελείωμά της. Με το πακέτο Race, το οποίο είναι στάνταρ και μόνο στο συγκεκριμένο Golf, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τις πολυάκτινες μαύρες ζάντες των 19 ιντσών με το κόκκινο περίγραμμα. Επιπλέον διαθέτει το σπορ σύστημα εξάτμισης με τις μαύρες απολήξεις, αφαίρεση του κόφτη στα 250 χλμ./ώρα, τα λογότυπα «45» στις πόρτες και τα IQ.Light LED matrix φώτα εμπρός.

Στο θάλαμο των επιβατών του Golf GTI Clubsport 45 υπάρχουν τα λογότυπα GTI στις πλάτες των εμπρός σπορ καθισμάτων, ενώ το «45» στο τιμόνι και οι κόκκινες ραφές τονίζουν το δυναμικό του προφίλ.

Όσον αφορά τον κινητήρα του, ο 2.0 TSI προέρχεται από το GTI Clubsport, χωρίς καμία αλλαγή και αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου DSG και το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν την 1η Μαρτίου, με τιμές Γερμανίας, από 47.790 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store