Αναπνεύστε καθαρό αέρα στο εσωτερικό των Volvo

Οι αλλεργίες, το άσθμα και η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζουν αρνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργίας. Για αυτό τον λόγο, η Volvo εργάζεται συνεχώς ώστε να προσφέρει στους πελάτες της όλο και πιο βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των τελευταίων μοντέλων της.

Το σύστημα Advanced Air Cleaner, τμήμα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας για το φιλτράρισμα του αέρα, που διατίθεται στα νέα S60/XC60 και S90/XC90 έχει πιστοποιηθεί ως φιλικό για το άσθμα και την αλλεργία από την Allergy Standards Limited (ASL), καθώς αφαιρεί από τον εισερχόμενο αέρα έως και το 99,9% των αλλεργιογόνων που προέρχονται από το γρασίδι, τα δέντρα, τους θάμνους και τα βότανα. Τα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με το AAC εφοδιάζονται επίσης με έναν αισθητήρα, που λανσαρίστηκε το 2020 και αποτελεί παγκόσμια πρωτιά της Volvo, ο οποίος μέτρα τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 μέσα στην καμπίνα και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα επίπεδα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Χάρη στον συνδυασμό ενός φίλτρου με βάση συνθετικές ίνες και ιονισμού, το Advanced Air Cleaner, κρατά έξω από την καμπίνα το 95% όλων των σωματιδίων PM 2.5 στις σειρές των μοντέλων 60 και 90. Επιπλέον, μέσω του φίλτρου αέρα, μπορεί να αφαιρέσει πάνω από το 97% των ανθρωπογενών ιών που προσπαθούν να εισέλθουν στην καμπίνα και να ελαττώσει τα υφιστάμενα επίπεδα των ιών μέσα στο αυτοκίνητο έως και κατά 95%. Αποτελέσματα από πρόσφατες δοκιμές του ανεξάρτητου αυστριακού ινστιτούτου έρευνας και δοκιμών OFI, δείχνουν ότι το φιλτράρισμα των ιών και ο ιονιστής καθιστούν την τεχνολογία ιδιαίτερα αποτελεσματική εναντίον των ανθρωπογενών ιών.

«Βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του Volvo τους, θα συμβάλουμε στη μείωση των αρνητικών συνεπειών για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση του αέρα, τις αλλεργίες και τα μικροσκοπικά αιωρούμενα σωματίδια», δήλωσε η DrMaria Bernander, Ειδική για την Υγεία των Επιβατών στη Volvo Cars. «Εκτός από τα ατομικά οφέλη που προκύπτουν για την υγεία, οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθαρός αέρας μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, κάτι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο προσηλωμένοι κατά την οδήγηση».

Επιπλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να αξιολογήσουν εάν θέλουν να φιλτράρουν τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους με τη βοήθεια live δεδομένων που δείχνουν τα πραγματικά επίπεδα γύρης και ατμοσφαιρικής ποιότητας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτή η εφαρμογή, που αναπτύχθηκε inhouse από τη σουηδική εταρία, καθιστά τη Volvo ως τον πρώτο κατασκευαστή που παρέχει στους οδηγούς δεδομένα για τα εξωτερικά επίπεδα μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store