Νέο Volvo V60 με έως 390 άλογα (+video)

Η Volvo αποκάλυψε το νέο μεσαίο στέισον βάγκον μοντέλο της V60, το οποίο προσφέρει υψηλές ανέσεις, πολυτέλεια και μεγάλη πρακτικότητα. Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) πάνω στην οποία έχουν «χτιστεί» το νέο XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90 διαθέτει παράλληλα κορυφαία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Διαβάστε ακόμη: Τέλος για την Porsche η πονεμένη ιστορία των diesel…

Σχεδιαστικά το νέο Volvo V60 συνδυάζει τον premium χαρακτήρα με την κομψότητα και το δυναμισμό από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς, μοιάζοντας με το XC60. Χαρακτηριστικά αισθητικά του γνωρίσματα αποτελούν τα μακρόστενα εμπρός φώτα με τα ενσωματωμένα LED, η νίκελ τραπεζοειδής μάσκα, το μυώδες καπό, τα έντονα νεύρα στα πλαϊνά και σχήματος «L» πίσω φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό του νέου V60 ο σχεδιασμός είναι επίσης παρόμοιος με εκείνον του XC60 και διακρίνονται η μεγάλη κάθετη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, οι ευμεγέθεις αεραγωγοί και τα λίγα χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα.

Το νέο V60 έρχεται με δύο plug-in hybrid μηχανικά σύνολα βενζίνης, το T6 Twin Engine AWD συνδυαστικής ισχύος 340 ίππων ή το T8 Twin Engine AWD των 390 ίππων. Επίσης, θα υπάρχουν οι πιο απλές εκδόσεις βενζίνης T5 ή T6 και οι πετρελαίου D3 ή D4.

Διαβάστε ακόμη: Video: Εναέρια βόλτα στον αυτοκινητόδρομο E65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα)

Get it on Google Play Download on the App Store