Εκθαμβωτική νέα Alfa Romeo GT Veloce 2.9 V6 540 PS

Στα τέλη του προηγούμενου έτους μια μικρή ιταλική εταιρία, ονόματι Totem Automobilli, παρουσίασε ένα ονειρικό project restomodding, με την αναγέννηση της Alfa Romeo Giulia GT των 60’s και μηχανικά μέρη από τη σημερινή Giulia QV. Μια δημιουργία που ενέπνευσε τους συμπατριώτες τους στην Emilia Auto, οι οποίοι μόλις λάνσαραν τη δική τους οπτική στη νέα GT Veloce.

H συγκεκριμένη restomodded Ιταλίδα μοιάζει αρκετά με εκείνη της Totem Automobili, ιδίως μπροστά, στο προφίλ και το σχέδιο των ζαντών. Πίσω διαφοροποιείται σημαντικά, καθότι εδώ συναντάμε παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα αντί των κυκλικών της Totem, ενώ παρατηρούμε και σαφώς πιο αγωνιστικό μοτίβο μέσω του διαχύτη και της κεντρικά τοποθετημένης εξάτμισης. Διάταξη που φαίνεται να, και τελικά όντως, προέρχεται από την Giulia GTA.

Αφού, λοιπόν, το πίσω μέρος παραπέμπει στην κορυφαία σημερινή Giulia, τι πιο λογικό από να υπάρχουν τα μηχανικά της μέρη κάτω από το σαγηνευτικό (και ανθρακονημάτινο) αμάξωμα; Η Emilia Auto αναφέρει πως κινητήρας και μετάδοση (8άρι αυτόματο κιβώτιο) προέρχονται από την Giulia Quadrifoglio, όχι την GTA, αλλά η αύξηση της ισχύος στα 540 άλογα (από 510) δεν αφήνει αμφιβολία για το μοντέλο-πρότυπο. Το monocoque σασί κατασκευάζεται από την Emilia Auto και προσφέρει μέχρι δυνατότητες εξατομίκευσης, μέσω της επιλογής χρώματος για το roll cage. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά το 0-100 χλμ./ώρα σίγουρα θα πρέπει να είναι ταχύτερο από τα 3,9 δλ. της Giulia QV, ενώ δεδομένα η τελική υπερβαίνει τα 300-310 χλμ./ώρα.

Αυτό που ανακοινώνεται, είναι η τιμή. Η αναγεννημένη Giulia GT ξεκινά από τις 400.000 ευρώ και μπορεί να πάει πολύ παραπάνω, αναλόγως του επιπέδου εξατομίκευσης. Συγκριτικά με την πρόταση της Totem Autobilli πάντως είναι πιο φθηνή, καθότι εκείνη ξεκινά από τις 460.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store