Ελληνικό hypercar 3.000 ίππων και 500+ χλμ./ώρα!

Ο Σπύρος Πανόπουλος και οι υπόλοιποι γκουρού της Extreme Tuners, κάνουν πραγματικότητα ένα «αιώνιο» όνειρο των Ελλήνων: την κατασκευή ενός supercar υπό τη γαλανόλευκη σημαία! Για την ακρίβεια, όχι απλά supercar αλλά hypercar, απόδοσης έως 3.000 ίππων και με τελική που θα ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Η Spyros Panopoulos Automotive Perfection είναι υπεύθυνη για το «Χάος». Έτσι ονομάζεται το εξαιρετικά φιλόδοξο project, που έχει σκοπό να στείλει Bugatti και Koenigsegg πίσω στα σχεδιαστήρια και με την ουρά στα σκέλια. To Chaos είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από εξωτικά υλικά και σε προγράμματα CAD, παίρνοντας κίνηση από έναν twinturbo 10κύλινδρο σε σχήμα V -περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών- κινητήρα 4.0 λίτρων (3.998 κ.εκ. για την ακρίβεια) και αποδίδοντας με χρήση 100άρας βενζίνης 2.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. Με καύσιμο E85 (βιοαιθανόλη) και μεγαλύτερα τούρμπο, η απόδοση ανεβαίνει στους 3.000 ίππους και το όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ., με τη συμπίεση να βρίσκεται σε αμφότερες τις περιπτώσεις στο 12,3:1!

Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το Chaos στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2δλ. και ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα τελικής!

Το μεγαλύτερο μέρος του σασί και το σύνολο του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, όπως και οι μπιέλες με τα πιστόνια (ήδη πατενταρισμένη τεχνολογία της Extreme Tuners), τα τούρμπο και οι ζάντες των 21 ιντσών – 22 πίσω! Τα δισκόφρενα των 428 χλστ. εμπρός-416 πίσω είναι κεραμικά, ενώ στα υποπλαίσια των αναρτήσεων (διπλά ψαλίδια σε όλες τις γωνίες) χρησιμοποιείται αλουμίνιο υπερυψηλής αντοχής. Η συντριπτική πλειονότητα των εξαρτημάτων προέρχεται από 3D εκτυπωτές και αποτελούν 100% ελληνικά προϊόντα, κρατώντας το βάρος του Chaos στα 1.000-1.150 κιλά! Στην κορυφαία του εκδοχή, δηλαδή, το ελληνικό hypercar -με τα σημερινά δεδομένα- δεν εμφανίζει καν αναλογία κιλών/ίππο. Για την ακρίβεια, μόλις 383 γραμμάρια επιβαρύνουν κάθε άλογο του Chaos!

Διαβάστε επίσης: Ελληνική McLaren 650S 1.400 ίππων! (+video)

Το αυτοκίνητο είναι κατά 70% έτοιμο, με τον χρονοδιάγραμμα της Spyros Panopoulos Automotive Perfection -που διαθέτει δικό της φούρνο για την κατασκευή των ανθρακονημάτων- να τοποθετεί το ντεμπούτο του για την επόμενη Έκθεση της Γενεύης, το Μάρτη του 2021 – σε έναν χρόνο ακριβώς από σήμερα, δηλαδή. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, ήδη υπάρχουν προτάσεις συνεργασίας και επιδότησης από τις Η.Π.Α., ενώ οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μπορούν να υποστηρίξουν την παραγωγή 5 Chaos ετησίως, με την προοπτική επέκτασης. Εμείς, το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε στον Σπύρο Πανόπουλο είναι όχι μόνο να τα καταφέρει, αλλά να γίνει το επόμενο hit στην αγορά των πανάκριβων και πανίσχυρων hypercars, κρατώντας παράλληλα ψηλά την ελληνική σημαία!

Get it on Google Play Download on the App Store