Έρχεται το Koenigsegg των 500 χλμ./ώρα!

To Koenigsegg Jesko προκάλεσε σάλο, άμα τη εμφανίσει του. Ήταν το αυτοκίνητο που ξεπέρασε τα 480 χλμ./ώρα, όμως η χαρά του κράτησε λίγο. Μερικούς μήνες αργότερα η Bugatti Chiron Super Sport 300+ θα ξεπερνούσε τα 490 χλμ./ώρα, γενόμενη το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών και η βασική υποψήφια για να καταρρίψει το φράγμα των 500 χλμ./ώρα. Το τελευταίο σκέλος, ωστόσο, οι Σουηδοί φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να προλάβουν τους συναδέλφους στη Bugatti.

Δείτε ακόμα: Bugatti: «Μπορούμε να φτάσουμε στα 515 χλμ./ώρα!»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φίρμα του Christian Von Koenigsegg ετοιμάζει το πρωτότυπο Mission 500 για την προσεχή έκθεση της Γενεύης. Μια ειδικά μεταποιημένη εκδοχή του Jesko, δηλαδή, που θα διαλύσει το ρεκόρ της Super Sport 300+ και θα φτάσει πρώτο στην κορυφή του Έβερεστ των 500 χλμ./ώρα. Το κανονικό -όσο μπορεί να το αποκαλέσει κάποιος με αυτό τον τρόπο- Jesko αποδίδει 1.600 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 1.500 Nm ροπής από έναν 5λιτρο V8 twinturbo. Οι πληροφορίες είναι λιγοστές, ωστόσο γίνεται λόγος για αύξηση της ισχύος στα 1.800 άλογα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο των 2.000!

Διαβάστε επίσης: Hennessey με 1.600 PS και τελική 484 χλμ./ώρα (+video)

Όπως και στην αντίστοιχη Chiron πάντως, η περισσότερη μελέτη και δουλειά επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το The SupercarBlog.com. Να θυμίσουμε πως η Koenigsegg κατέχει το ρεκόρ για το 0-400-0 με την Regera, ενώ τυπικά η Agera RS είναι ακόμα το ταχύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών με 457 χλμ./ώρα, καθώς η Chiron Super Sport 300+ μετρήθηκε μόνο προς μια κατεύθυνση.

Get it on Google Play Download on the App Store