Ένα Toyota Hilux κυριολεκτικά ετοιμοπόλεμο

To Hilux, εκτός από το ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη, χαίρει αντίστοιχης εκτίμησης σε πολλές χώρες που μαστίζονται από πόλεμο. Η αξιοπιστία του, οι εκτός δρόμου δυνατότητες και η απαράμιλλη αντοχή του σε αφιλόξενα τερέν το έχουν μετατρέψει σε «σουξέ» στις τάξεις των πολέμαρχων και των σωμάτων ασφαλείας. Εξ ολοκλήρου στρατιωτικό Hilux, ωστόσο, είναι σπάνιο θέαμα.

Ένα τέτοιο κυκλοφορεί στα περίχωρα της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α., αποτελώντας πρωτότυπο εξέλιξης για τοπικό προμηθευτή του αμερικανικού στρατού. Από τα χερούλια των θυρών και μόνο καταλαβαίνει κανείς τον σκοπό του σκληροπυρηνικού Toyota, ενώ και το bullbar με τα θεόρατα ελαστικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενημερώνουν για το ποιόν του ιαπωνικού pick up. Βέβαια αντίστοιχου ύφους εκτός δρόμου πολιτικά οχήματα υπάρχουν πολλά. Αυτό που διακρίνει το συγκεκριμένο και του δίνει «βαθμό» στην ιεραρχία, είναι το πλήρως θωρακισμένο αμάξωμα, η χαρακτηριστική κεραία στην οροφή (είτε για ανίχνευση αντιπάλων, είτε για λειτουργία ασυρμάτου) και οι υποδοχές στην καρότσα για τοποθέτηση εκτοξευτήρων βλημάτων ή χρήση οπλοπολυβόλων.

Δείτε ακόμα: «Πρώτοι αγρότες» οι Έλληνες!

Kάτω από το καπό, κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται ο 3.0λιτρος πετρελαιοκινητήρας D-4D των 165 ίππων, το μοναδικό διαθέσιμο μοτέρ του Hilux στην Βόρειο Αμερική. Λογικά δύσκολα θα είναι σε εργοστασιακή μορφή, ειδικά με το επιπρόσθετο βάρος της θωράκισης και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί τον ορισμό του ετοιμοπόλεμου.

Get it on Google Play Download on the App Store