Γκαλερί… με εξωγήινα supercars

Η φετινή εκδήλωση στη Villa d’Este της Λίμνης Κόμο έδωσε στο κοινό των «εξωγήινων» αυτών κατασκευών την πρώτη του ευκαιρία να δει την BMW M4 CSL, το Rolls Royce Boat Tail και μια απίστευτη σειρά από κλασικά και σπάνια τετράτροχα, γνωστά σε αυτούς τους κύκλους ως «blue chip» supercars.

Ας μην καθυστερούμε κι ας αρχίσουμε την περιπλάνηση στα μοναδικά εκθέματα.

Bugatti Bolide

Το αστέρι ήταν αναμφισβήτητα η Bugatti Bolide. Παρόλο που το Bolide των 1.824 ίππων παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το 2020, η Bugatti επιβεβαίωσε πέρυσι ότι θα παρέδιδε την πρώτη από τις 40 μονάδες το 2024 σε πελάτες που θα έβγαζαν 4 εκατομμύρια ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

SCG 004CS

Το SCG 004CS από τη Scuderia Cameron Glickenhaus ήταν ένα άλλο supercar που έφερε μια γεύση από το Le Mans στις όχθες της λίμνης Κόμο. Το CS σημαίνει Competizione Stradale και υποδηλώνει ότι αυτή η τελευταία έκδοση του 004 νιώθει στο δρόμο, όπως ακριβώς στην πίστα. Παλαιότερα, το αμερικανικής κατασκευής, αλλά ιταλικής έμπνευσης supercar ήταν διαθέσιμο με τον κωδικό 004S στην έκδοση παραγωγής ή ως αγωνιστικό 004C. Το CS, όμως, που παίρνει 750 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8, μπορεί εύκολα να μετατραπεί από αυτοκίνητο δρόμου σε ένα πλήρως αγωνιστικό μηχάνημα.

De Tomaso P72

Η αγάπη του Jim Glickenhaus για τις vintage Ferrari σημαίνει ότι το 004CS έχει vintage vibes. Αλλά για όσους προτιμούν τα υπεραυτοκίνητά τους λίγο πιο ρετρό, οι De Tomaso και Zagato ήταν σε ετοιμότητα με τα P72 και Mostro B, αντίστοιχα.

Το P72 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood το 2019 με ένα… σέξι πορτοκαλί χρώμα, αλλά το αυτοκίνητο της Villa d’Este «φορούσε» ένα πιο συγκρατημένο παλ γαλάζιο. Ο De Tomaso λέει ότι το πλαίσιο από ανθρακονήματα έχει τροποποιηθεί σημαντικά από το FoS του 2019, βελτιώνοντας τον εσωτερικό χώρο χωρίς να διακυβεύεται η εξωτερική σχεδίαση. Η παραγωγή του υπερτροφοδοτούμενου αυτοκινήτου με τον 5,0 λίτρων V8 κινητήρα της Ford ισχύος 700 ίππων, πρόκειται να ξεκινήσει σε μια νέα εγκατάσταση κοντά στο Nürburgring. Και τα 72 αντίτυπα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, έχουν καπαρωθεί!

Mostro B Zagato

Μια παρόμοια ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1960 είχε το Mostro B της Zagato. Ουσιαστικά μια roadster έκδοση του Zagato Maserati Mostro που αποκαλύφθηκε από τον θρυλικό οίκο σχεδιασμού πριν από επτά χρόνια, η ανοιχτή έκδοση διαθέτει τον V8 κινητήρα της Maserati GranTurismo. Όπως και με το προηγούμενο coupe, το Zagato, ναι, το μαντέψατε, έχει ξεπουλήσει.

Marc Philipp Gemballa Marsien

Εξίσου μη διαθέσιμη, είναι η Porsche 911 Turbo Marsien από τον Marc Philipp Gemballa, ένα υπεραυτοκίνητο με επιρροές από το Dakar. Η ισχύς προέρχεται από έναν εξακίλυνδρο 3,8 λίτρων που παράγει 740 ίππους και 930 Nm ροπής, με δυνατότητα αναβάθμισης στους 819 ίππους για τους 40 αγοραστές που κατάφεραν να το εξασφαλίσουν.

Άλλα αυτοκίνητα που εκτέθηκαν και εντυπωσίασαν ήταν το Touring Arese RH95 και το Deus Vayenne.

Εσείς ποιο από αυτά τα concept και πρωτότυπα θα αγοράζατε;

Get it on Google Play Download on the App Store