Η Bugatti Chiron αποκτά ηλιοροφή

Tι μπορεί να χρειάζεται ένα αυτοκίνητο που θεωρείται η αποθέωση της μηχανολογικής εξέλιξης και διαθέτει 1.500 ίππους; Παραπάνω ισχύ; Είναι στα υπόψιν και ετοιμάζεται. Πανάκριβες ειδικές εκδόσεις; Στο πρόγραμμα κι αυτές. Από κάμπριο, όμως, πώς πάμε; Η Bugatti Chiron είναι αποκλειστικά κουπέ-και παραμένει έτσι. Όμως τώρα προσφέρεται με θέα στον ουρανό…

Δείτε ακόμα: Προ των πυλών η Bugatti των 5.000.000 ευρώ

Όπως ονομάζεται η ηλιοροφή που θα ξεκινήσει να διατίθεται (Sky View) και, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι ένα έξτρα που αξίζει κάθε σεντ από τα πάρα πολλά ευρώ που θα ζητάει η γαλλογερμανική εταιρία. Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά με δεδομένο πως η Chiron ξεκινάει από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, δύσκολα το Sky View θα το χαρακτηρίσει κάποιος «ευκαιρία». Η οροφή απαρτίζεται από δυο πάνελ, μήκους 65 εκατοστών και πλάτους 44 έκαστο. Σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των ηλιοροφών που μειώνουν το εσωτερικό ύψος, η Bugatti υποστηρίζει πως η δική της πρόταση το αυξάνει κατά 2,7 εκατοστά. Προκειμένου να μην δημιουργείται κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και για να μην έρθει αντιμέτωπος ο οδηγός με την δυσάρεστη κατάσταση να του έρχεται ο ήλιος στα μάτια στα 400 χλμ./ώρα, το κρύσταλλο σκουραίνει αυτόματα όταν η φωτεινότητα ξεπεράσει τα όρια του φυσιολογικού για τον ανθρώπινο οφθαλμό. Επιπλέον, το ποσοστό του «φιμέ» ρυθμίζεται κατά βούληση οδηγού-συνοδηγού.

Διαβάστε επίσης: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti Chiron;

Η Bugatti εγγυάται πως η νέα οροφή δεν επηρεάζει στο ελάχιστο την δομική ακαμψία του πλαισίου, ούτε εγκυμονεί τον παραμικρό κίνδυνο σε ενδεχόμενο πρόσκρουσης.

Get it on Google Play Download on the App Store