Το κινεζικό Extra Large SUV με την Small τιμή

Τα κινέζικα προϊόντα έχουν «πατήσει για τα καλά» στην παγκόσμια αγορά, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται και με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Μια εταιρεία που πλέον έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι η JAC με μοντέλα διαφόρων κατηγοριών, μεταξύ αυτών και το JAC S7. Το μεσαίο SUV με μήκος 4.776 χλστ., πλάτος 1.900 χλστ., ύψος 1.760 χλστ. και μεταξόνιο 2.750 χλστ. προσφέρει άφθονους χώρους επιβατών, επιπέδου BMW X7. Επίσης, η απόσταση από το έδαφος είναι 160 χλστ. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson μπροστά και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Όμως υπολείπεται σε γκάμα κινητήρων μιας και το κινέζικο δημιούργημα κινείται αποκλειστικά από έναν 4κύλινδρο 1.5 λτ. turbo, ισχύος 150 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και 251 Nm ροπής στις 1.500 – 4.500 σ.α.λ., με τη δύναμη να μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τους κατασκευαστές του. Για αυτούς προτεραιότητα είναι η άνεση κι η πολυτέλεια στην καμπίνα. Κι εκεί τα έχουν πάει θεσπέσια!

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 5θέσια κι 7θέσια διάταξη της καμπίνας. Στην πρώτη περίπτωση θα απολαμβάνουν χώρο αποσκευών χωρητικότητας 960 λίτρων, ο οποίος με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει τα 1.358 λίτρα. Η καμπίνα ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίας άνεσης, όπως οθόνη αφής για το infotainment 12,3 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο της κονσόλας, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόνομο φρενάρισμα, hill assist και hill descent, αλλά κι αυτόματο κλιματισμό. Αυτές οι ανέσεις αφορούν την 5θέσια version, μιας κι η 7θέσια προσφέρεται μόνο στην Comfort έκδοση με περιορισμένο εξοπλισμό. Όμως ενσωματώνει το σύστημα φιλτραρίσματος CN95, το οποίο προστατεύει τους επιβαίνοντες από βακτήρια κι ιούς, κρατώντας τους προστατευμένους από την επιδημία της εποχής!

Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν από την αγορά της Ρωσίας στην τιμή εκκίνησης των 1.449.000 ρουβλιών, που σε ευρώ σημαίνει 16.400 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία. Τιμή αναμφίβολα πρόκληση για το μέγεθος του αυτοκινήτου, αλλά και της πολυτέλειας που προσφέρει. Ενδεικτικά, το παραπλήσιων διαστάσεων Skoda Kodiaq πωλείται στην Ρωσία σε τιμές που ξεκινούν από 1.763.000 ρούβλια (20.100 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store