Κινεζικό Ford F-150 με 2.0λτ. τούρμπο 285 ίππων

Οι Κινέζοι κατασκευαστές είναι διαβόητοι για τις αντιγραφές τους. Μια τακτική που έχει οδηγήσει σε μάχες και καταδίκες εντός των δικαστικών αιθουσών. Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων έχουν ελαττώσει αισθητά, όμως το αυτοκίνητο που βλέπουμε πιθανότατα να προκαλέσει άλλη μία δικαστική διαμάχη.

Το Foton Da Jiang Jun είναι το νέο, κορυφαίο pick up της Beiqi Foton Motor. Ό,τι διαβάσατε μετά το «Foton» σημαίνει «Ο Μεγάλος Στρατηγός». Κι ό,τι βλέπετε, αποτελεί μια ξεκάθαρη αντιγραφή του προηγούμενου Ford F-150. Ακόμα και η ολόγραφη αποτύπωση του ονόματος στη μάσκα, προέρχεται αυτούσια από το Raptor

Διαβάστε επίσης: Το κινεζικό «Qashqai» με το μοναδικό γκάτζετ

Τα φτερά είναι φουσκωμένα και υπάρχουν μπάρες στην καρότσα για την κορυφαία έκδοση, με το κανονικό Da Jiang Jun να διαθέτει μικρότερους τροχούς, χρωμιωμένα γράμματα αντί για κόκκινα στη μάσκα και λιγότερο τονισμένα φτερά.

Δείτε ακόμα: Νέο κινεζικό SUV Baojun RS-3 1.5T με 10.700 ευρώ

Οι πληροφορίες είναι ακόμα περιορισμένες και αναφέρουν πως το κινεζικό F-150 θα διατίθεται σε 3 εκδόσεις. Η κορυφαία έκδοση θα κινείται από έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο, με απόδοση 285 ίππων. Οι άλλες δύο, θα χρησιμοποιούν ισάριθμους πετρελαιοκινητήρες 2.0 και 3.8 λίτρων, με τον πρώτο να αποδίδει 390 Nm και τον δεύτερο να συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Τα 2λιτρα μοτέρ θα συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο, της ZF μάλιστα, ενώ το 3.8 με 9άρι.

Διαβάστε επίσης: Θα αγοράζατε κινεζικό αυτοκίνητο;

Οι Κινέζοι δεν ανακοινώνουν περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε τιμές, ενώ δεν δημοσιεύουν φωτογραφίες από το πίσω μέρος και το εσωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο «Στρατηγός» θα είναι σίγουρα πολύ φθηνότερος από τα αντίστοιχα F-150 και Raptor.

 

Get it on Google Play Download on the App Store