Με 462 ίππους η Alpina B3 Touring

Η Alpina για ακόμα μια φορά έχει ισχυρή παρουσία στη μεγάλη έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου και παρουσίασε μια σειρά μοντέλων της, αλλά ιδιαίτερη μνεία αξίζει η Alpina B3 Touring, η οποία βασίζεται στην Touring έκδοση της νέας Σειράς 3.

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο station wagon μοντέλο, το οποίο αποδίδει 462 ίππους και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη Alpina B7 σε μοναδικό Green Mint χρώμα

Ως βάση για το πανίσχυρο μοντέλο της Alpina, χρησιμοποιήθηκε ο 3λίτρος κινητήρας που εξοπλίζει και την BMW Σειρά 3 Touring, με σημαντικές όμως βελτιώσεις. Αρχικά ο εγκέφαλος φέρει ένα νέο πρόγραμμα, υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα ψύξης, αλλά κι ένα σωρό άλλες βελτιώσεις, που συνολικά επιτρέπουν στο μοτέρ να αποδίδει 462 ίππους και 700 Nm ροπής. Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, το οποίο κι αυτό έχει βελτιωθεί, για ταχύτερες αλλαγές. Το σύστημα xDrive ενσωματώνει τη δυνατότητα της αλλαγής της κατανομής της δύναμης μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα, ενώ το πίσω διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, περιορισμένης ολίσθησης για καλύτερη ακόμα πρόσφυση. Όμως η Alpina δεν παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους επιτάχυνσης της νέας B3 Touring.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος Alpina: «Επικίνδυνος ο υποχρεωτικός κόφτης τελικής»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, οι πρώτες παραδόσεις της πανίσχυρης Alpina B3 Touring αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, με τις παραγγελίες να ανοίγουν στις αρχές του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store