Νέο μεσαίο ηλεκτρικό SUV σε τιμή Toyota Yaris

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ολοένα και γίνονται πιο πολλά και ειδικά στην Κίνα, όπου παρουσιάζονται συνεχώς νέα μοντέλα, αφού εκεί σημειώνονται οι περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Οι τιμές τους δεν διαφέρουν κατά πολύ σε σχέση με των συμβατικών αυτοκινήτων ή μπορεί να είναι ακόμα και πιο χαμηλές.

Δείτε ακόμα: Φοβερό κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή χάρισμα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο μεσαίο σεντάν Xpeng P7 που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του, ενώ τώρα στη μακροσκελή λίστα των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται να προστεθεί και το SUV Skywell ET5. Σχεδιαστικά παρουσιάζεται ενδιαφέρον εξωτερικά, αλλά και στο εσωτερικό του, χωρίς να θυμίζει κάποια κακή αντιγραφή γνωστού αυτοκινήτου. Στην καμπίνα με τη μινιμάλ αισθητική κυριαρχούν οι δύο μεγάλες οθόνες, όπως είναι αυτή των 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και των 12,8 ιντσών του συστήματος infotainment.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα;

Το ET5 βασίζεται σε πλατφόρμα της εταιρίας Skywell, η οποία δραστηριοποιείται χρόνια τώρα στην τοπική αγορά στην κατασκευή λεωφορείων. Μάλιστα, έως το 2025, η εν λόγω εταιρεία θα έχει στην γκάμα της τέσσερα συνολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα έχει μήκος 4.698 χλστ., πλάτος 1.908 χλστ., ύψος 1.696 χλστ. και μεταξόνιο 2.800 χλστ. (σχεδόν ανάλογες διαστάσεις με το Skoda Kodiaq). Οι ζάντες που «φοράει» είναι 19 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 235/50.

Δείτε ακόμα: Σκάνδαλο: Εταιρία πουλάει ελαττωματικά αυτοκίνητα!

Για τη κίνηση του Skywell ET5 υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 204 ίππων και 320 Nm ροπής (όσο σχεδόν ένα 2λιτρο turbo βενζίνης). Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 72 kWh και προσφέρει αυτονομία 520 χλμ. (NEDC). Οι τιμές του στην κίνα θα ξεκινούν από 150.000 γουάν (η τρέχουσα ισοτιμία είναι 18.500 ευρώ). Ενδεικτικά, στη χώρα μας το νέο Toyota Yaris Active Plus 1.5 Hybrid 116 hp e-CVT πωλείται στην τιμή των 18.920 ευρώ, ενώ στην Κίνα το Toyota Levin (προγενέστερο Corolla) PHEV κοστίζει από 193.800 γουάν (23.900 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Σε ποια αυτοκίνητα κλέβουν τα trip computer;

Get it on Google Play Download on the App Store