Νέο πολυτελές κινεζικό ηλεκτρικό ORA Good Cat

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motors θα λανσάρει στην αγορά της Κίνας στις 25 Σεπτεμβρίου, το νέο και πολυτελές μικρό ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με την ονομασία «Good Cat». Αυτό θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των ηλεκτρικών της οχημάτων, η οποία αποτελείται από τα πιο μικρά μοντέλα White Cat, Black Cat και το μικρομεσαίο σεντάν iQ.

Δείτε ακόμα: To ηλεκτρικό «Aygo» με την πολύ χαμηλή τιμή

Το μήκους 4.235 χλστ., πλάτους 1.825 χλστ., ύψους 1.596 χλστ. και με μεταξόνιο 2.650 χλστ. αμάξωμα του Good Cat χαρακτηρίζεται από τις άφθονες και θελκτικές του καμπύλες. Θα διακρίνετε διάφορες ομοιότητες στο εμπρός άκρο του με πολλά ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, όπως είναι το VW Beetle, η Alfa Romeo MiTo και η Porsche 911, ενώ πίσω έχει ομοιότητες με Audi.

Εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό του, τόσο από πλευράς τεχνολογίας, όσο και από πολυτέλεια, όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες και το βίντεο. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η μεγάλη ενιαία οθόνη που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων με το σύστημα πολυμέσων. Τα φυσικά χειριστήρια είναι ελάχιστα, ενώ την premium εικόνα του ενισχύουν οι δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό, στα ρετρό καθίσματα και στις πόρτες.

Δείτε ακόμα: Το φθηνό ηλεκτρικό SUV που θα πούλαγε στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το CarNewsChina.com, το ORA Good Cat τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 143 ίππων και 210 Nm ροπής. Η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο αναφέρεται ότι προσφέρει αυτονομία 501 χιλιομέτρων (NEDC). Εντύπωση επίσης προκαλεί, ότι και ο χώρος του κινητήρα είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος και όχι άβαφος όπως έχουμε δει σε πολλά αυτοκίνητα.

Στην πλατφόρμα του ORA Good Cat θα βασιστεί και ένα νέο Mini για την αγορά της Κίνας, το οποίο θα κατασκευαστεί από την κοινοπραξία Great Wall – BMW.

Δείτε αναλυτικά το Ora Good Cat και στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: CarNewsChina.com

Get it on Google Play Download on the App Store