Νέο SUV Jetour X70M στα μισά λεφτά του VW T-Roc

Τα SUV μοντέλα έχουν κατακλύσει τις αγορές όλου του πλανήτη και πλέον είναι τόσα πολλά, που είναι αδύνατο να τα γνωρίζει κανείς όλα, ειδικά όταν δεν πωλούνται στη χώρα του. Ένα από αυτά είναι και το Jetour X70M που διατίθεται εδώ και λίγο καιρό στην τεράστια αγορά της Κίνας και έθεσε νέα στάνταρ σε επίπεδο τιμών. Πληροφορικά, η μάρκα Jetour λανσαρίστηκε στην Κίνα το 2018 και ανήκει στον όμιλο της Chery.

Δείτε ακόμα: Νέο μικρό κινεζικό SUV σε εξευτελιστική τιμή

Εξωτερικά το μήκους 4.775 χλστ., πλάτους 1.885 χλστ., ύψους 1.695 χλστ. και με μεταξόνιο 2.745 χλστ. (λίγο πιο μεγάλο από το Skoda Kodiaq) αμάξωμα του Jetour X70M διαθέτει ελκυστική εμφάνιση. Το εμπρός άκρο του με τη δυναμική εικόνα συνθέτουν η πλατιά μάσκα η οποία «αγκαλιάζει» τα φωτιστικά σώματα και ο σπορτίφ προφυλακτήρας. Τα πλαϊνά του διατρέχουν έντονα νεύρα, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα λεπτά οριζόντια φωτιστικά σώματα, ο ογκώδης προφυλακτήρας και ο διαχύτης με τις απολήξεις της εξάτμισης.

Σύγχρονα στοιχεία υπάρχουν και στο εσωτερικό του Jetour X70M, όπου ακολουθούνται τα σχεδιαστικά πρότυπα της εποχής. Δηλαδή, έχει πολύ λίγα χειριστήρια και ψηφιακές οθόνες, μία 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία 10,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Επίσης προσφέρει άνετους χώρους για 5 έως 7 επιβάτες.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τα 94 SUV που πωλούνται στην Ελλάδα;

Για την κίνηση του Jetour X70M υπάρχει ένα 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.5 λτ., ισχύος 156 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και με ροπή 230 Nm στις 1.750-4.000 σ.α.λ. (με βενζίνη 92 οκτανίων). Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων ή αυτόματου διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων. Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, υπάρχουν δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, ηλεκτρονικό χειρόφρενο και ζάντες διαμέτρου 17 ή 18 ιντσών.

Ας δούμε και τις εντυπωσιακά χαμηλές του τιμές. Η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 64.900 γουάν και η ακριβότερη φτάνει τα 95.900 γουάν (σημερινή ισοτιμία 8.185 ευρώ και 12.095 ευρώ αντίστοιχα). Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το γνωστό και σε εμάς VW T-Roc πωλείται στην Κίνα σε τιμές που ξεκινούν από 135.800 γουάν (17.127 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Ιταλικό μικρό SUV DR 3 σε τιμή χάρισμα!

Στον εξοπλισμό του ακριβότερου X70M περιλαμβάνονται ESP, μετωπικοί αερόσακοι, LED φώτα, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ηλεκτρονικός κλιματισμός, ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,1 ιντσών κ.λπ. Ουσιαστικά, εκεί που κυρίως υστερεί, είναι στα συστήματα ασφαλείας, αφού διαθέτει μόνο δύο αερόσακους.

Get it on Google Play Download on the App Store