Ο «σκαραβαίος» 5θυρος και ηλεκτρικός!

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι γνωστές για τις σχεδιαστικές «προτιμήσεις» που έχουν προς τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κυρίως αυτοκίνητα, όμως αυτή τη φορά μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, η μάρκα Ora της Great Wall Motors, θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης (ανοίγει στις 21 Απριλίου), ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό VW Beetle, το διάσημο «σκαραβαίο».

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε από τις πρώτες φωτογραφίες, το προφίλ και το πίσω άκρο του νέου μοντέλου της Ora, θυμίζουν έντονα το κλασικό Beetle, μοιάζοντας σαν μια σύγχρονη μετενσάρκωσή του. Βασική διαφορά είναι ότι το κινεζικό αυτοκίνητο έχει συν δύο πόρτες (5θυρο), για μεγαλύτερη πρακτικότητα και περισσότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Το πλαϊνό του τμήμα διακρίνεται από τις έντονες και χαρακτηριστικές καμπύλες, όπως και το πίσω μέρος, με τα φτερά που προεξέχουν και τα μικρά κάθετα οβάλ φωτιστικά σώματα. Ομοιότητες με το πρώτο Beetle υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπως είναι στον ρετρό σχεδιασμό του τιμονιού και του μικρού στρογγυλού πίνακα οργάνων.

Προς το παρόν η Ora έχει να επιλέξει μεταξύ των εξής έξι ονομασιών μέσω ψηφοφορίας: Ora Spirit Cat, Ora Punk Cat, Ora Noble Cat, Ora Posh Cat, Ora Royal Cat και Ora Bridge Cat. Το οριστικό όνομα θα ανακοινωθεί στις 18 Απριλίου και θα είναι αυτό με τις περισσότερους ψήφους.

Επίσημες πληροφορίες για τα μηχανικά του μέρη δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Ωστόσο, λέγεται ότι είναι πολύ πιθανό να διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα των 143 ίππων και 210 Nm ροπής, που τοποθετείται στο Ora Good Cat. Σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να το δούμε στην τελική του μορφή και αν η VW θα αντιδράσει για την ομοιότητά του με το παλιό Beetle.

Πηγή: www.firstpost.com

Get it on Google Play Download on the App Store