Pininfarina Battista με 1.900 άλογα και 2.300 Nm ροπής!

O πασίγνωστος σχεδιαστικός οίκος και καροσερίστας, Pininfarina, βρίσκεται σε δημιουργικό οίστρο τον τελευταίο καιρό. Μετά την επιστροφή του Karma, οι Ιταλοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους αναφορικά με την τάση των ηλεκτρικών hypercars και παρουσιάζουν το Battista, που υπόσχεται να «τραβήξει την πρίζα» από τον ανταγωνισμό!

Δείτε ακόμα: Πανάλαφρο ηλεκτρικό supercar από την Κίνα

Χρησιμοποιώντας την συστοιχία μπαταριών και τους ηλεκτροκινητήρες του Rimac, σε συνδυασμό με τις αιθέριες γραμμές που φιλοτέχνησε το χέρι (ή καλύτερα, τα υπολογιστικά προγράμματα) του Pininfarina, το Battista μπορεί να σταθεί δίχως κανένα κόμπλεξ δίπλα σε οποιοδήποτε hypercar -από πλευράς εμφάνισης- και να «εξαφανίσει» τα περισσότερα εξ αυτών, όταν οι επιδόσεις τεθούν επί τάπητος. Αν οι σχεδόν 2.000 ίπποι δεν αρκούν για να προκαλέσουν σοκ, τα 2.300 Nm ροπής θα σας κάνουν να ξαναδιαβάσετε την τελευταία πρόταση για να πειστείτε. Απολύτως αναμενόμενα για ένα τετρακίνητο 1.900 ίππων, οι επιδόσεις αμφισβητούν τα σύγχρονα δεδομένα: η Automobili Pininfarina ανακοινώνει 1,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και λιγότερο από 12 για τα πρώτα 300 χλμ./ώρα! Η ηλεκτρική φύση περιορίζει μεν την τελική στα 350 χλμ./ώρα, όμως το ιταλο-κροατικό hypercar φημολογείται πως την φτάνει σε λιγότερο από 19 δλ!

Διαβάστε επίσης: Polestar 2 με 408 ηλεκτρικά άλογα και 500 χλμ. αυτονομία

Οι μπαταρίες φτάνουν τις 123 kWh ισχύος και μπορούν να εξασφαλίσουν αυτονομία ύψους 483 χιλιομέτρων, εννοείται όταν το Battista οδηγείται με σύνεση και όχι αξιοποιώντας την ατελείωτη ροπή. Μόλις 150 θα κατασκευαστούν και το κόστος αναμένεται να ξεπερνά αρκετά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store