Θα κάψει καρδιές το νέο μίνι ηλεκτρικό «τζιπάκι»

Το νέο μίνι SUV με την εκτός δρόμου εμφάνιση, που παραπέμπει στα παραδοσιακά τετραγωνισμένα «τζιπάκια» είναι ίσως το πιο χαριτωμένο που έχει εμφανιστεί τελευταία και η επιτυχία του μπορεί να θεωρηθεί σίγουρη. Πρόκειται για ένα ακόμα προϊόν της κινεζικής κοινοπραξίας SAIC-GM-Wuling και η τοπική του ονομασία είναι YueYe, ή Yep σε αγγλική μετάφραση.

Μπορεί από τις φωτογραφίες να παραπέμπει κάπως στο Suzuki Jimny και από πλευράς διαστάσεων, όμως είναι ακόμα μικρότερο. Συγκεκριμένα έχει μήκος 3.381 χλστ. (3.645 χλστ. το Jimny), πλάτος 1.685 χλστ., ύψος 1.721 χλστ. και μεταξόνιο 2.110 χλστ. Παρότι αμιγώς ηλεκτρικό, είναι αρκετά ελαφρύ, αφού ζυγίζει 1.006 κιλά. Πάντως σχεδιαστικά είναι αρκετά ελκυστικό από όλες τις πλευρές, όπου κυριαρχούν τα γεωμετρικά σχήματα, οι προεκτάσεις στα φτερά και κάποιες ρετρό πινελιές. Για το εσωτερικό του δεν υπάρχει ακόμα καμία εικόνα, ενώ θα προορίζεται για δύο ενήλικους επιβάτες και άλλους δύο μικρότερους στο πίσω κάθισμα.

Σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Baojun Yep εφοδιάζεται με μονό ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ισχύος 68 ίππων και 140 Nm ροπής (λίγα για ηλεκτρικό). Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα και η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου, που εξασφαλίζει αυτονομία κάτι παραπάνω από 300 χιλιόμετρα. Αναφορές κάνουν λόγο για μελλοντική ύπαρξη τετρακίνητου, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Επίσης, δεν αποκλείεται και 5θυρη έκδοση, προφανώς με μεγαλύτερο μεταξόνιο, άρα και συνολικό μήκος.

Get it on Google Play Download on the App Store