Το απόλυτο αγροτικό κτήνος των 702 ίππων!

Οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε το Dodge Ram από τον Chuck Norris και τη σειρά «Walker, Texas Ranger»

Ο τεράστιος όγκος, σε συνδυασμό με το τρίπτυχο σιδεριές-σκαλοπάτια-προβολείς καρότσας, συνέθεταν ένα άκρως επιβλητικό παρουσιαστικό, άξιο συνοδείας αυτού του οδηγού. Από τότε -το 1993 έκανε πρεμιέρα, το 2001 τελείωσε- τα σύνορα «άνοιξαν» ελέω ίντερνετ, τα αμερικανικά pick ups έγιναν πιο σύνηθες θέαμα και το Ram έγινε «RAM» και αυτόνομη μάρκα. Έχουν κυκλοφορήσει διάφορα αγροτικά και ειδικότερα, εκδόσεις του RAM. Σαν το 1500 TRX όμως, δεν υφίσταται προηγούμενο.

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Toyota-«δαίμονας» 900 ίππων! (+videos)

Το αυτοκίνητο, απλούστατα, είναι το ισχυρότερο pick up παραγωγής όλων των εποχών! Μάλιστα, μπορεί άνετα να συγκριθεί με τις βελτιωμένες δημιουργίες του John Hennessey. Καρδιά του, ο τερατώδης κινητήρας των Dodge Charger και Challenger Hellcat. Ο κομπρεσοράτος 6.2 V8 αποδίδει 702 ίππους και 881 Nm ροπής, συνδυαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δλ., 0-160 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και 400άρι σε 12,9 δλ., με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 190 χλμ./ώρα. Προσέξτε: τις επιδόσεις αυτές, τις πετυχαίνει με τα αμιγώς χωμάτινα και ειδικά εξελιγμένα για αυτό ελαστικά 325/65R18 Goodyear Wrangler Territory! Οι Αμερικανοί μάλιστα, σημειώνουν πως το TRX μπορεί να γράψει τα ίδια νούμερα -με μια μικρή απόκλιση- στο χώμα!

Για την εμφάνιση, βλέπετε. Καπό με αεραγωγούς, φουσκωμένα φτερά, μαύρο χρώμα σε μάσκα και προστατευτικά, μαζί με μια απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 30 εκατοστά, δημιουργούν μια εικόνα που πρέπει να οδηγείς τανκ για να μην κάνεις άκρη, σε περίπτωση που το δεις να σε πλησιάζει. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Blackhawk E2 της Bilstein εξασφαλίζουν διαδρομή ανάρτησης 33 εκατοστών μπροστά και 35,5 πίσω, καθιστώντας το 1500 TRX πρακτικά ασταμάτητο. Το μέγιστο βάθος υδάτινου περάσματος δε, ξεπερνάει τα 81 εκατοστά! Εξυπακούεται πως υπάρχουν προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα, καλύπτοντας όλα τα καίρια μηχανικά μέρη (κάρτερ, διαφορικά κλπ).

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το καλύτερο αγροτικό στην Ελλάδα;

H δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.674 κιλά, με το μέγιστο φορτίο στην καρότσα να ανέρχεται στα 594 κιλά.

Στο εσωτερικό, η εικόνα μόνο άρμα μάχης δεν θυμίζει. Δερμάτινες επενδύσεις (προαιρετικά), πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας, σύστημα πολυμέσων, αλλά και βοηθητικό κιβώτιο με 4 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Wet/Snow, Off-Road και Baja). Είναι χαρακτηριστικό πως το κορυφαίο RAM διαθέτει μέχρι launch control!

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Datsun με μοτέρ από Silvia έτοιμο για πίστα!

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Ford F-150 Raptor αποδίδει 450 ίππους και 691 Nm από τον 3.5 V6 EcoBoost. Βέβαια, ανάλογη διαφορά υπάρχει στην τιμή. Το RAM 1500 TRX ξεκινά από τις 69.995 δολάρια (58.787 ευρώ), τη στιγμή που το Raptor αρχίζει από τις 53.455 (44.896 ευρώ).

 

Get it on Google Play Download on the App Store