Συλλεκτικό Mazda MX-5 Eunos Edition

Το Mazda MX-5 είναι ένα μοντέλο που από την απαρχή της δημιουργίας του, κέντριζε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Ακόμα μεγαλύτερος πανικός (με την καλή έννοια) γινόταν κι όταν οι Ιάπωνες μας παρουσίαζαν κάποια επετειακή έκδοση. Όπως την Eunos Edition!

 Δείτε ακόμα: Υβριδικό το επόμενο Mazda MX-5

Μπορεί η Mazda να έχει δραστηριοποιηθεί εκ νέου στην χώρα μας, όμως η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου, η Eunos, θα διατεθεί αποκλειστικά στη γαλλική αγορά και μόνο σε 110 κομμάτια. Η συγκεκριμένη έκδοση αποδίδει φόρο τιμής στην κληρονομιά της μάρκας. Εύλογα θα αναρωτιέστε πώς, απορία που θα σας λύσουμε εμείς. Το 1989 η Mazda ίδρυσε μια πολυτελή θυγατρική εταιρεία, που την βάφτισε Eunos. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν μόνο για την ιαπωνική αγορά, όπου και το 1996 σταμάτησε τη λειτουργία της. Μάλιστα το 1992 δημιουργήθηκε μια περιορισμένη σειρά του MX-5, η σειρά S Limited. Γυρνώντας στο σήμερα όμως, παρατηρούμε πως η σύγχρονη περιορισμένη εκδοχή του MX-5, διατηρεί πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra, Mazda MX-5 ή Honda NSX; (+video)

Όπως το μαύρο χρώμα του αμαξώματος με τον κωδικό Jet Black Mica, τις κόκκινες επενδύσεις των καθισμάτων με δέρμα Nappa, ενώ το look ολοκληρώνεται από τις ζάντες 16 ιντσών της Ray. Η μοναδικότητα του μοντέλου ενισχύεται από την πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό, τόσο στο ταμπλό, απέναντι από τον συνοδηγό, όσο και στα εμπρός φτερά. Το εμπορικό ντεμπούτο της συλλεκτικής έκδοσης έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, με την τιμή της να ξεκινάει από τα 34.600 ευρώ!

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τι σημαίνει το «RX» στα Mazda;

Get it on Google Play Download on the App Store