Το νέο Hyundai των 30,8 τόνων με ντίζελ 11.8 λτ.!

Τα αυτοκίνητα της Hyundai είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο εδώ και χρόνια, όπως είναι τα μοντέλα Tucson, i10, i20, i30, Kona και πολλά ακόμα, που δεν πωλούνται στην Ευρώπη, αλλά είναι δημοφιλή στην Αμερική, Ινδία, Κίνα και σε άλλα κράτη.

Δείτε ακόμα: Ποιο μικρό SUV βενζίνης «δεν πίνει, δεν καπνίζει»;

Ωστόσο η Hyundai αποτελεί ένα βιομηχανικό κολοσσό, με πάρα πολλές ακόμα δραστηριότητες, αφού εκπροσωπείται σε 10 διαφορετικούς κλάδους. Το Hyundai Group (Hyundai στα κορεατικά σημαίνει μοντερνισμός) ξεκίνησε το 1947, ως κατασκευαστική εταιρία. Λίγο πάνω από 7 δεκαετίες αργότερα, το Hyundai Motor Group είναι σταθερά στο ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, υπάρχουν θυγατρικές που ασχολούνται με την εξέλιξη συστημάτων μετάδοσης (Hyundai Powertech) και ηλεκτρονικών (Hyundai Electronics), φυσικά ο κατασκευαστικός κλάδος (Engineering and Construction), ενώ οι Κορεάτες είναι «γίγαντες» σε αυτόν των logistics (Hyundai Glovis, με τζίρο 13 δις δολαρίων ετησίως) και της ναυπηγοκατασκευαστικής Hyundai Heavy Industries.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Hyundai έχει μακρόχρονη εμπειρία ως κατασκευαστική, ενώ παράγει βαρέα κατασκευαστικά οχήματα, όπως είναι εκσκαφείς και φορτωτές. Φέτος παρουσίασε το νέο κορυφαίο της μοντέλο στους φορτωτές, τον τροχοφόρο HL980A, ο οποίος συμμορφώνεται με τα επίπεδα εκπομπών V για την Ευρώπη. Διαθέτει υψηλότερη ιπποδύναμη και χωρητικότητα ανατροπής, ενώ παρά το μέγεθός του είναι ευέλικτο, όπως αναφέρει η Hyundai.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai i20 1.2 λτ. MPi 84 hp

Την κίνηση του γιγάντιου φορτωτή των 8.175 χλστ. μήκους (χωρίς τον κάδο), πλάτους 3.190 χλστ., ύψους 3.715 χλστ., με μεταξόνιο 3.700 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 495 χλστ., αναλαμβάνει το μηχανικό σύνολο Cummins X12. Ο μεγάλος 6κύλινδρος ντίζελ των 11,8 λτ. αποδίδει 355 ίππους στις 2.000 σ.α.λ. (μέγιστη 380 HP στις 1.700 σ.α.λ.) και 1.857 Nm ροπής στις 1.400 σ.α.λ. Ανάλογα την έκδοση η μετάδοση σε όλους τους τροχούς γίνεται με κιβώτιο 4 ή 5 ταχυτήτων και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 36,5 χλμ./ώρα. Μεγάλης χωρητικότητας είναι και οι δεξαμενές του, όπως είναι αυτές των 430 λτ. για το καύσιμο, των 45,5 λτ. για το ψυκτικό υγρό και των 55,5 λτ. για τη μετάδοση, ενώ τα υδραυλικά συστήματα έχουν συνολική χωρητικότητα 340 λτ. Επίσης, το βάρος λειτουργίας είναι 30.800 κιλά.

Στον εξοπλισμό του υπάρχουν και συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που γνωρίζουμε από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως είναι ραντάρ με κάμερα για τα τυφλά σημεία, βομβητής για τη ζώνη ασφαλείας και κάμερες περιμετρικά του αμαξώματος που ανιχνεύουν και ανθρώπους. Υπάρχει επίσης κονσόλα με οθόνη 7 αφής ιντσών, πίνακας οργάνων με ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις, τηλεχειριστήριο για το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών και μια πλήρως εξοπλισμένη καμπίνα εργασίας με έμφαση στην ηχομόνωση.

Δείτε ακόμα: Δέλεαρ η τιμή του νέου Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 PS

Get it on Google Play Download on the App Store