Το σπορ κινεζικό μικρομεσαίο 1.5T των 9.200 ευρώ!

Στην πρώτη αγορά των αυτοκινήτων παγκοσμίως, την Κίνα, πωλούνται πάρα πολλά μοντέλα τοπικών μεγάλων εταιριών, τα οποία είναι παντελώς άγνωστα στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α. αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai

Ωστόσο, πλέον τα καινούργια κινεζικά αυτοκίνητα παρουσιάζουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρχίσουν να πωλούνται και στην Ευρώπη, αφού έχουν εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε οι περισσότερες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δημιουργήσει κοινοπραξίες με ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρίες και έχουν αναβαθμιστεί σε ποιότητα και τεχνολογία.

Ένα τέτοιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο, σε τιμές πολύ χαμηλότερες έναντι ανταγωνιστικών μοντέλων ξένης καταγωγής που διατίθενται και κατασκευάζονται στην Κίνα, είναι το σπορ μικρομεσαίο σεντάν Arrizo 5 Sport, της Chery. Να υπενθυμίσουμε ότι η Chery έχει μια κοινοπραξία 50:50 με την Jaguar Land Rover (θυγατρική της Tata Motors), για την παραγωγή Jaguar και Land Rover που προορίζονται για την Κίνα.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το ψηφιακό ταμπλό του Fiat Tipo;

Το Arrizo 5 Sport διαθέτει σύγχρονο σχεδιασμό εξωτερικά (θυμίζει Opel Astra), ενώ το αμάξωμά του έχει μήκος 4.572 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.482 χλστ. και μεταξόνιο 2.670 χλστ. Το βάρος του είναι 1.316 κιλά και το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 430 λτ. Την πιο αθλητική του εικόνα ενισχύουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ και στο πίσω καπό. Το σπορ πακέτο τονίζουν με την σειρά τους οι 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου, συνδυασμένες με ελαστικά 205/50. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση, τα σπορ πεντάλ και τα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη και τις κόκκινες ραφές.

Την κίνηση Arrizo 5 Sport αναλαμβάνει ένα turbo 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.5 λτ., ισχύος 156 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 230 Nm στις 1.750-4.000 σ.α.λ. Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων (σίγουρα ήθελε 6άρι), ενώ το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,5 δευτερόλεπτα. Αλλαγές έχουν γίνει και στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις, με τη δομή να ακολουθεί την κλασσική λύση των γονάτων ΜακΦέρσον εμπρός και του ημιάκαμπτου πίσω άξονα.

Δείτε ακόμα: Σε premium μονοπάτια το νέο VW Passat

Οι τιμή του Arrizo 5 Sport ξεκινάει στην Κίνα από 74.900 γουάν (τρέχουσα ισοτιμία 9.200 ευρώ). Στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνει ESP, μετωπικούς αερόσακους, ηλεκτρική ηλιοροφή, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 9 ιντσών κ.λπ. Ενδεικτικά, το ανταγωνιστικό Hyundai Elantra 1.4 T-GDi 130 PS 7 DCT με τις παραπλήσιες διαστάσεις, πωλείται στην Κίνα από 124.800 γουάν (15.300 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store