20 χρόνια από το πρώτο Hyundai Santa Fe

Το Hyundai Santa Fe γιορτάζει 20 χρόνια από την πρώτη εμφάνισή του το 2000, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το πρώτης γενιάς Santa Fe κατασκευάστηκε μέχρι το 2006, ενώ το 2003 δέχτηκε μια αναβάθμιση.

Δείτε ακόμα: Γιατί το νέο Hyundai i10 διαθέτει κορυφαία ασφάλεια

Εξωτερικά ξεχώρισε αμέσως από τη μυώδη εμφάνισή του, καθώς και από το πολύ ευρύχωρο και πρακτικό του εσωτερικό. Επίσης, διέθετε πολύ καλό εξοπλισμό την εποχή εκείνη, όπως ήταν -εκτός άλλων- air condition, CD player, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και ηλιοροφή. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση σε συνδυασμό με τους κινητήρες των 2.7 λτ. (βενζίνης) και των 2.0 λτ. πετρελαίου, βοηθούσαν εκτός δρόμου, αν και ο συμπλέκτης πατινάριζε γρήγορα, όταν πιεζόταν.

Δείτε ακόμα: Θα ταράξει τα νερά το pickup Hyundai Santa Cruz

Πλήρως αναβαθμισμένο παρουσιάστηκε το 2006 το δεύτερης γενιάς ολοκαίνουργιο Santa Fe, με την πιο κομψή και πολυτελή εμφάνιση, εξωτερικά και στο εσωτερικό. Ο 2.2 λτ. ντίζελ και ο V6 2.7 λτ. βενζίνης, του ταίριαζαν κατάλληλα και το κινούσαν άνετα υπό όλες τις συνθήκες. Στο εσωτερικό έγινε χρήση μαλακών υλικών με premium υφή, δερμάτινες επενδύσεις, μπλε φωτισμός και επιλογή με 7 θέσεις. Πιο σύγχρονος ήταν και ο εξοπλισμός του, με στοιχεία όπως ESC, αερόσακους οροφής, ένδειξη πίεσης ελαστικών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρα φώτων.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 1.0 T-GDi 120 PS ή Skoda Scala 1.0 TSI 116 PS

Το 2012 παρουσιάστηκε το τρίτης γενιάς Santa Fe, με ακόμα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και συνδεσιμότητας. Ωστόσο, όπως και το τέταρτης γενιάς Santa Fe, δεν λανσαρίστηκε στην Ελλάδα. Το 3ο Santa Fe διέθετε ένα νέο, πιο ανάγλυφο και δυναμικό σχεδιασμό με βάση τη φιλοσοφία Storm Edge. Διαθέσιμο σε 5θέσια έκδοση και σε 6/7θέσια με μακρύτερο μεταξόνιο, προσέφερε ακόμα υψηλότερα επίπεδα ανέσεων και πολυτέλειας. Νέο στοιχείο ήταν και η οθόνη των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με τις πολλές λειτουργίες.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει το Hyundai i30 N στο δυναμόμετρο;

Το νέο, τέταρτης γενιάς Santa Fe που παρουσιάστηκε το 2018, άλλαξε τελείως σε εμφάνιση και ξεχωρίζει από τα λεπτά εμπρός φώτα και τη μεγάλη μάσκα Cascading Grille. Εντελώς νέο και πιο μινιμάλ είναι και το εσωτερικό με την οθόνη αφής που προβάλλει ψηλά, στο κέντρο του ταμπλό. Στον εξοπλισμό του υπάρχουν όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, προσφέροντας ότι αναζητήσει κανείς από ένα πληθωρικό μεσαίο SUV. Πληροφοριακά, το 4ης γενιάς Santa Fe πωλείται στη Γερμανία σε τιμές που ξεκινούν από 46.000 ευρώ, με τον 2.2 λτ. CRDi κινητήρα των 200 ίππων και στάνταρ AWD.

Δείτε ακόμα: Συγκριτικό: VW T-Cross Vs Hyundai Kona

Get it on Google Play Download on the App Store