3.000 BMW & MINI σαπίζουν σε λιμάνι του Καναδά

Ένα θλιβερό θέαμα συναντά κανείς μόλις επισκεφθεί το Βανκούβερ της Βρετανικής Κολούμπια, όπου θα αντικρίσει 2.996, σχεδόν καινούργια, μοντέλα BMW και ΜΙΝΙ, τα οποία σαπίζουν!

Τα πολυτελή μοντέλα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με το θέαμα για ένα λάτρη των αυτοκινήτων να είναι σπαρακτικό.

Δείτε ακόμα: Εκατοντάδες supercars σαπίζουν στο Dubai! (+ video)

Η όλη ιστορία ξεκινάει το 2015, όπου μια πολύ ισχυρή καταιγίδα χτύπησε το λιμάνι του Χάλιφαξ, όπου μόλις είχαν φτάσει τα μοντέλα της BMW και της ΜΙΝΙ. Έπειτα από αυτό το γεγονός η ρυθμιστική αρχή μεταφορών του Καναδά, διέταξε την ανάκληση 2.996 μοντέλων, λόγω της μόνιμης έκθεσής τους σε στάσιμα νερά και αλάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έκτοτε τα αυτοκίνητα βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σύμφωνα με την επίσημη ανάκληση και σε ότι αφορά τα μοντέλα της ΜΙΝΙ, αναφέρθηκε ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος εξαιτίας της διάβρωσης στα καλώδια σύνδεσης του δυναμό, κάτι που δεν θα επέτρεπε την ασφαλή επανεκκίνηση του κινητήρα μετά από διακοπή της λειτουργίας του από το διακόπτη. Σε ότι αφορά το επίσημο κείμενο για την ανάκληση των μοντέλων της BMW, υπήρχε αναφορά, ότι η διάβρωση θα μπορούσε να είχε βλάψει την κολώνα του τιμονιού, αλλά και διάφορα άλλα εξαρτήματα από το σύστημα διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Τι γίνονται τα αυτοκίνητα που δεν πωλούνται;

Μερικά από τα μοντέλα που βρίσκονται ακόμα εκτεθειμένα στα στοιχεία της φύσης είναι: BMW Σειρά 2/3/4/5/6/7, αλλά και τα ηλεκτρικά της μοντέλα i3 και i8. Από την γκάμα των crossover υπάρχουν μοντέλα της σειράς Χ1, καθώς και αρκετές Z4. Πλούσια όμως είναι κι η γκάμα ΜΙΝΙ, μιας και υπάρχουν Cooper, Cooper Cabrio, Coupe, ΜΙΝΙ Paceman αλλά και το χαριτωμένο ΜΙΝΙ Roadster.

Get it on Google Play Download on the App Store