3.500 νοικιάρικα αυτοκίνητα έγιναν στάχτη (+video)

Περισσότερα από 3.500 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς σε μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε και δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε στο χώρο όπου βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα οχήματα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντα και εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 15 στρέμματα.

Δείτε ακόμα: Θυμάστε το Datsun Bluebird;

Η πυροσβεστική υπηρεσία που κλήθηκε να σβήσει την πύρινη λαίλαπα με επίγεια και εναέρια μέσα, διερευνά τα αίτια και ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση. Από τα εναέρια μόνο μέσα έγιναν 80 ριπές νερού πάνω από τη φωτιά, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο, λόγω των πάρα πολύ εύφλεκτων υλικών των αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμα: Fiat Cinquecento: Ο ήρωας της πόλης! (+video)

Είναι πάρα πολύ πιθανό η πυρκαγιά να προκλήθηκε από χόρτα που πήραν φωτιά από τις καυτές εξατμίσεις των αυτοκινήτων. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο να συμβεί και οι κατασκευαστές το επισημαίνουν στα εγχειρίδια χρήσης των αυτοκινήτων. Ειδικά οι καταλύτες αναπτύσσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και όταν έρθουν σε επαφή με ξερά χόρτα, τότε μπορεί να ανάψει μια φωτιά.

Από την Παρασκευή που ξέσπασε η φωτιά, τελικά κατασβέστηκε το Σάββατο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ στο χώρο βρίσκονταν άλλα 3.800 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, τα οποία γλίτωσαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή.

Δείτε ακόμα: Λασπομαχίες με Hilux, Amarok και Ranger (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store