87χρονος έχει το ίδιο αυτοκίνητο για 70 χρόνια! (+video)

Οι ιστορίες ρομαντισμού και δεσίματος ανθρώπου-αυτοκινήτου είναι αυτές που προσδίδουν συναίσθημα στις σχέσεις μας με τα τετράτροχα. Και αυτή που διατηρεί ένας 87χρονος Καναδός με το πρώτο -και μοναδικό- αυτοκίνητό του, φέρνει ρίγη συγκίνησης.

Ο Vital Randall Pitman ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα βενζινάδικο του Βορείου Οχάιο, στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών. Κινήματα και νόμοι κατά της παιδικής εργασίας δεν υπήρχαν το 1949, ειδικά με τον πλανήτη στον απόηχο 2 Παγκοσμίων Πολέμων – με τον Β’ να είναι και ο πιο αιματηρός στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Ο μικρός Pitman αμείβονταν με 10 σεντς την ώρα, εργαζόμενος για 8-9 ώρες. Κοινώς, δεν συγκέντρωνε ούτε 1 δολάριο την ημέρα. Παρόλα αυτά, κατάφερε να μαζέψει 50 δολάρια ώστε να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμα: Παππούς με VW Golf R 600 ίππων! Θα σέβεσαι… (+video)

Το οποίο δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να είναι καινούργιο. Ούτε ελαφρώς μεταχειρισμένο. Ούτε καν δεκαετίας. Στην αυγή του 1950, 50 ευρώ αγόραζαν μοντέλο τουλάχιστον 20ετίας. Δηλαδή πάμε πίσω στην δεκαετία του 30! Στην περίπτωση του πρωταγωνιστή μας, ακόμα πιο πίσω: στα 1927. Ένα Ford Model T κέντρισε το ενδιαφέρον του σε μια δημοπρασία, ωστόσο ήταν διατεθειμένος να διαθέσει τα 40 εκ των 50 δολαρίων. Ο δημοπράτης, αντίθετα, δεν μοιραζόταν τις ευαισθησίες ενός πιτσιρικά, ζητώντας 50 ακατέβατα. Ο Pitman τελικά λύγισε και «έσπασε» τον κουμπαρά, αποκτώντας το ιστορικό αυτοκίνητο του «Μπλε Οβάλ».

Διαβάστε επίσης: Παππούς 97 ετών αγόρασε νέα Ford Mustang GT! (+video)

Έκτοτε δεν έχει προδώσει την πρώτη του αγάπη, παραμένοντας μέχρι σήμερα η μοναδική. Το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται κλεισμένο σε γκαράζ, αλλά χρησιμοποιείται τακτικά και σε μερικές περιπτώσεις διανύει δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις για την ηλικία του – αλλά και αυτή του οδηγού του. Πρόσφατα ταξίδεψαν 600 χιλιόμετρα, ώστε να παραβρεθούν σε μια συγκέντρωση των βετεράνων του Βιετνάμ. Ο χρόνος και η διάρκεια του ταξιδιού δεν είχαν σημασία. Ούτε ο προορισμός. Στην προκειμένη, το ίδιο το ταξίδι ήταν ο προορισμός.

Get it on Google Play Download on the App Store