Α’ ποιότητα η Alpine A110 S στον τάρανδο (+video)

Η κορυφαία έκδοση της Alpine A110 έδειξε τα προσόντα της στο τεστ αποφυγής ταράνδου, σημειώνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις και βελτιώνοντας δραματικά εκείνη της απλής έκδοσης.

Πριν 5 χρόνια, στο λανσάρισμα της τότε νέας A110, το γαλλικό κεντρομήχανο sportscar είχε περάσει πολύ «χλιαρά» από τους τρεις διαδρόμους με τους κώνους, πετυχαίνοντας μόλις 75 χλμ./ώρα στο καλύτερο πέρασμα. Η A110 S όμως είναι ένα επίπεδο πάνω, χάρις στους 18άρηδες τροχούς (17άρηδες η βασική) που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4 (215/40 εμπρός και 245/40 πίσω), τα πανίσχυρα φρένα της Brembo με δίσκους 320 χλστ. και τις πορτοκαλί δαγκάνες πίσω τους, αλλά και την πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση. Αλλαγές ικανές να προσθέσουν 5 χλμ./ώρα στα «χορευτικά» της Γαλλίδας, ανεβάζοντας τις ενδείξεις των μετρητικών οργάνων στα 80 χλμ./ώρα.

Οι κλίσεις του αμαξώματος ήταν μηδενικής, ενώ ως εξαιρετική σημειώνεται και η παρέμβαση του συστήματος ελέγχου ευστάθειας. Χωρίς αυτό, η αλήθεια είναι πως η ουρά της A110 S παρουσιάζεται ανήσυχη στην απότομη αλλαγή πορείας, όπως βλέπουμε στην αρχή του video. Κατόπιν μεσολάβησης του ESP όμως, μπαίνει σε τάξη και βοηθά την πορτοκαλί Alpine στην ολοκλήρωση του τεστ με μια ιδιαίτερα καλή επίδοση, που απέχει όσο η μέρα με τη νύχτα από εκείνη της απλής A110. Κυριότερα, φέρνει την A110 S όχι στα χωράφια της ανταγωνιστικής Cayman, αλλά σε αυτά της Porsche 911.

Get it on Google Play Download on the App Store