Αγώνας για να αποφύγει την πρέσα Aventador SVJ

Αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη ενός αυτοκινήτου είναι μια Lamborghini Aventador SVJ, για τον πλέον ανόητο λόγο. Κατάσταση που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν ο ιδιοκτήτης της έριχνε μια ματιά στα χαρτιά του αυτοκινήτου.

Στις 5 Νοεμβρίου, η αστυνομία του Chesire σταμάτησε έκανε σήμα στον οδηγό της λευκής Lambo να κάνει στην άκρη. Προς έκπληξη των οργάνων, στο δεξί μπάκετ βρίσκονταν το αριστερό μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Μπενζαμίν Μεντί! Ο 26χρονος διεθνής Γάλλος, όπως πολλοί καλοπληρωμένοι συνάδελφοί του, έχει περισσότερο το μυαλό στην καλοπέραση παρά στις υποχρεώσεις. Οι οποίες, για την κατοχή και χρήση αυτοκινήτου, δεν είναι λίγες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε πως το δίπλωμα του Μεντί είχε λήξει και το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο!

Διαβάστε επίσης: Έλλειψη μικτής σε Aston Martin κόστισε 212.000 ευρώ!

Η Aventador κατασχέθηκε επί τόπου και οδηγήθηκε σε μάντρα της αστυνομίας, όπου την περιμένουν 3 ενδεχόμενα: είτε να την πάρει πίσω ο ποδοσφαιριστής, είτε να βγει σε δημοπρασία, ή -το απευκταίο σενάριο- να πάει στην πρέσα. Βάσει της βρετανικής νομοθεσίας, ο κάτοχος του κατασχεθέντος οχήματος έχει 14 εργάσιμες ημέρες να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα και να καταβάλει το βεβαιωμένο πρόστιμο, ούτως ώστε να ανακτήσει τα κλειδιά του. Ο Μεντί ακόμα δεν το έχει κάνει, οπότε μάλλον το ιταλικό supercar θα ρίξει ζάρι μεταξύ δημοπρασίας και διάλυσης!

Δείτε ακόμα: Tι κοινό έχει η Lamborghini Aventador SVJ με το F-35; (+video)

Μόλις 900 SVJ Coupe έχουν κατασκευαστεί, με αρχική τιμή τις 496.800 ευρώ. Το πενταετές συμβόλαιο των 52 εκατ. λιρών (57,2 εκατ. ευρώ) μεταφράζεται για τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Γαλλία σε 11,4 εκατ. ευρώ ετησίως. Όπερ σημαίνει πως μπορεί άνετα να αγοράσει άλλη ή, πολύ πιο απλά, να πληρώσει πρόστιμο – ασφάλεια και να πάρει πίσω τη δική του. Κρίμα να γίνουν  «πίτα» ο 6.5 V12 των 770 ίππων και 720 Nm (0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δλ., 350 χλμ./ώρα τελική), αλλά και η σμιλεμένη αεροδυναμικά σιλουέτα της τέως κατόχου ταχύτερου γύρου όλων των εποχών στο Nurburgring.

Get it on Google Play Download on the App Store