Έλλειψη μικτής σε Aston Martin κόστισε 212.000 ευρώ!

Η γνώση της νομοθεσίας είναι κάτι το εξαιρετικά πολύπλοκο. Τα «παραθυράκια» και οι παγίδες που ελλοχεύουν είναι αμέτρητες, για αυτό και οι δικηγόροι είναι από τα πιο καλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Αρκεί να τους συμβουλεύονται όσοι επιδιώκουν να «ανοιχτούν» νομικά. Μια κάτοχος Aston Martin στον Καναδά δεν το έκανε και θα πρέπει να το πληρώσει πανάκριβα.

Η Jessica Liu αγόρασε το 2014 μια DB9. Για έναν χρόνο όλα έβαιναν ιδανικά, μέχρι που το 2015 την τράκαρε σε βράχο. Θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε. Εκεί που πρέπει να ψέξουμε την ιδιοκτήτρια του βρετανικού grand tourer, έγκειται στην εγκληματική αμέλειά της στο θέμα της ασφάλισης. Παρότι έδωσε κοντά στις 200.000 δολάρια Καναδά (περίπου 129.000 ευρώ) για την αγορά του αυτοκινήτου, θεώρησε λογικό να το αφήσει με την αστική ευθύνη! Η οικονομία στην αποφυγή της μικτής δεν άργησε να την τιμωρήσει, καθώς οι ζημιές υπολογίστηκαν μεταξύ 85 και 132.000 (55.000-85.000 ευρώ). Και εδώ αρχίζουν τα πιο ωραία.

Δείτε ακόμα: Αποζημίωση 300.000 ευρώ για πόζες σε Ferrari!

Η Liu κατέθεσε προκαταβολή 50.000 δολαρίων (32.200 ευρώ) και αρνήθηκε να καταβάλει το υπόλοιπο, καθώς κατηγόρησε το συνεργείο πως την εξαπάτησε. Κατόπιν υπέβαλε αγωγή, αναφέροντας πως οι μηχανικοί του Burrard Autostrasse εκμεταλλεύτηκαν τα κακά αγγλικά της και την έλλειψη γνώσεων περί αυτοκινήτων, υπερκοστολογώντας τα πάντα. Ζητούσε, δε, αποζημίωση 300.000 (193.525 ευρώ) για ψυχική οδύνη και πρόκληση κατάθλιψης από το όλο σκηνικό! Το συνεργείο από την άλλη, είχε πλήρη τιμολόγια με τα ανταλλακτικά και τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν. Από τον Δεκέμβρη του 2015 μέχρι πριν λίγες ημέρες, η ιδιοκτήτρια της Aston -που στο μεσοδιάστημα εγκαταλείφθηκε στο συνεργείο, το οποίο χρέωνε 200 ευρώ τη μέρα για τη φύλαξή της- έτρεχε σε δικηγόρους. Τέσσερις άλλαξε, καθώς δεν την αναλάμβανε κανείς. Τόσο χαμένη φαινόταν η υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Πήγε την Aston Martin συνεργείο και «έκλαψε»

Κάτι που επικυρώθηκε προ ολίγων ημερών στο δικαστήριο, το οποίο αθώωσε το συνεργείο αναφέροντας πως δεν υπήρχε η παραμικρή απόδειξη ή νομική βάση στις κατηγορίες της Liu. Η αγωγή μετετράπη σε πανάκριβο «μπούμερανγκ», με την ενάγουσα να υποχρεούται σε αποπληρωμή όχι μόνο του υπολοίπου των επισκευών, αλλά και του κόστους αποθήκευσης (τα 200 δολάρια ημερησίως που λέγαμε), μαζί με τα νομικά έξοδα του συνεργείου. Συνολικά, μιλάμε για περίπου 330.000 δολάρια Καναδά (212.775 ευρώ). Κι όλα αυτά, επειδή τσιγκουνεύτηκε την μικτή ασφάλεια.

Get it on Google Play Download on the App Store