Αποζημίωση 300.000 ευρώ για πόζες σε Ferrari!

Η Ferrari είναι γνωστό πως δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όταν η συζήτηση έρχεται στην εικόνα των μοντέλων της. Ακόμα κι αν αφορά τη χρήση από ιδιοκτήτες, που τα έχουν αγοράσει κανονικότατα. Κάπως έτσι, την «πάτησε» ο σχεδιαστής μόδας Philipp Plein, που καλείται να καταβάλλει αποζημίωση 300.000 ευρώ στην ιταλική εταιρία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Για τους μη μυημένους στα fashion δρώμενα, ο Plein είναι γνωστός μόδιστρος στη Γερμανία. Δεν φτάνει το διεθνές βεληνεκές των Tommy Hilfiger και Ralph Lauren, αλλά θεωρείται κορυφαίο όνομα στη χώρα του. Λάτρης των ακριβών αυτοκινήτων, έχει αρκετά στην κατοχή του και τα χρησιμοποιεί συχνά-πυκνά για την προώθηση των προϊόντων του, σε φωτογραφήσεις και πασαρέλες. Ανάμεσά τους, δημιουργίες της Ferrari. Μια 812 Superfast εμφανίζεται σε πολλές λήψεις, ενώ μια κατάλευκη Testarossa χρησίμευσε ως background σε φωτογράφηση για το λανσάρισμα κολεξιόν. Φωτογραφίες που φιλοξενήθηκαν σε όλα τα περιοδικά μόδας, όπως το Vogue.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari που σκίζει τα κύματα ξεπερνά τα 10 εκατ.!

O Plein επίσης, κατά τη διάρκεια ενός fashion show το 2018, «έντυσε» τα τετράτροχα μοντέλα του κάπως ιδιαίτερα. Εδώ βλέπουμε τις Lamborghini Aventador και την επίμαχη 812

Μάλιστα, το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε με μια Mercedes G63 AMG 6×6

Γενικά, ο Γερμανός είναι πολύ του μηχανοκίνητου χρησιμοποιώντας μέχρι monster trucks και μαχητικά αεροπλάνα στα events του. Την Ferrari, ωστόσο, ποσώς ενδιαφέρουν όλα αυτά. Οι Ιταλοί, βλέποντας τα αυτοκίνητά τους να πρωταγωνιστούν ως «γλάστρες» και αντικείμενα εκμετάλλευσης image, πήραν «ανάποδες». Και προέβησαν στα νομικά δέοντα, αρχικά με αποστολή εξώδικου και στη συνέχεια με μηνύσεις. Στις παραπάνω εικόνες, προσθέστε και μερικές «πικάντικες» από το Instagram του Plein, που για το Μαρανέλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Διαβάστε επίσης: Έβαλε Wankel σε Ferrari και έφαγε μήνυση! (+video)

Το δικαστήριο του Μιλάνο, όπου και είχε διεξαχθεί η εκδήλωση, δικαίωσε τη Ferrari και επιδίκασε αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ στον PP, μαζί με την κάλυψη των δικαστικών εξόδων (άλλες 25.000). Επιπρόσθετα, ο Γερμανός θα πρέπει να κατεβάσει κάθε φωτογραφία ή video που φαίνεται αυτοκίνητο του «Cavallino Rampante» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους καταλόγους της εταιρίας του. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, 10.000 «καπέλο» για κάθε φώτο ή video. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Plein ανέβασε μια φωτογραφία του με την πράσινη 812 Superfast, ρίχνοντας τα βέλη του στην ιταλική φίρμα (και «τσιμπώντας» το 10άρι πρόστιμο)

Δείτε ακόμα: Έφτιαξε Mustang και του την πήρε η Disney!

Στο μήνυμά του αναφέρει: «…Τα τελευταία χρόνια, έχω αγοράσει 5 Ferrari: 3 για μένα, 1 για τον πατέρα κι άλλη μία για τη μητέρα μου. Η Ferrari αρχικά ήθελε 2 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις, τελικά πήρε 300 χιλιάδες και αυτή ΔΕΝ είναι η τελική απόφαση. Ο κόσμος έχει σοβαρότερα προβλήματα. Πρότεινα στη Ferrari να δώσει τα χρήματα στον George Floyd και αρνήθηκαν (έκανα δωρεά ούτως ή άλλως). Καλύτερα θα ήταν η διοίκηση να βάλει την ίδια προσπάθεια στο να πετύχει καμιά νίκη στη Formula 1. Η επιτυχία οφείλεται στους ανθρώπους και προφανώς, η Ferrari δεν έχει τους σωστούς να κάνουν τη δουλειά. Με αγάπη, ένας από τους πιο πιστούς πελάτες σας». Καταδικάστηκε, αλλά και «δίκασε» ο άνθρωπος…

Get it on Google Play Download on the App Store