Η Ferrari ετοιμάζει μηνύσεις για φωτογραφίες στο Instagram!

Η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν χρήζει ανάλυσης. Άπαντες γνωρίζουν πως μια επιτυχημένη προώθηση στον κόσμο των Facebook και Instagram μπορεί να «απογειώσει» το στάτους ενός ατόμου ή προϊόντος. Στην αντίπερα όχθη, μια παρερμηνεία, μια λάθος διατύπωση ή φωτογραφία, μπορεί να προκαλέσει κύμα δυσφήμισης. H Ferrari κατηγορεί έναν σχεδιαστή μόδας για το τελευταίο και ετοιμάζει μηνύσεις.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτική Ferrari 288 GTO εκλάπη με τον πιο χαζό τρόπο

Ο Philipp Plein είναι γνωστός μόδιστρος στην Γερμανία. Δεν φτάνει το διεθνές βεληνεκές των Luis Vuitton και Ralph Lauren, αλλά θεωρείται κορυφαίο όνομα στη χώρα του. Ο Plein, λοιπόν, για να προωθεί τις κολεξιόν του χρησιμοποιεί ενσταντανέ των μοντέλων του με πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως τις Lamborghini Urus, Ferrari 812 Superfast και Rolls-Royce Cullinan. Χαρακτηριστική η φωτογραφία, με τις 3 τετράτροχες παρουσίες να συνοδεύονται από τις ανάλογες καλλίγραμμες θηλυκού γένους. Αυτά τα καρέ, σύμφωνα με το Μαρανέλο, «δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα των μοντέλων και την αύρα που αποπνέει μια Ferrari. Εξ ου και η απεικόνισή τους κατά τέτοιο τρόπο, δύναται να ζημιώσει τον τρόπο με τον οποίο εκλαμβάνει το κοινό τα προϊόντα μας και να κηλιδώσει το όραμα του Enzo Ferrari».

Πέρα από τη νομική διάλεκτο, καθότι οι ανωτέρω λέξεις προέρχονται από εξώδικο που απέστειλαν οι Ιταλοί στον Γερμανό, η Ferrari λέει πως τα αυτοκίνητά της δεν είναι για να φωτογραφίζονται/χαριεντίζονται μοντέλα πάνω τους. Κίνηση που δίνει την λάθος εντύπωση στον κόσμο και ζημιώνει το κύρος του «Cavallino Rampante». Επίσης, υπάρχει και εμπορική προέκταση στο όλο ζήτημα, καθώς τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για την προώθηση των προϊόντων του Plein, δίχως τη συγκατάθεση των εταιριών. Κοινώς, τζάμπα διαφήμιση! Εδώ αξίζει να αναφέρουμε κάτι σημαντικό: τα αυτοκίνητα ανήκουν στον Plein (ο τατουαζάτος κύριος που κρατάει το λάστιχο στις αντίστοιχες φώτο)

Διαβάστε επίσης: Η Alfa Romeo Giulia QV σε παραλλαγή του The Fast and the Furious (+video)

Η Ferrari όπως είπαμε, απέστειλε εξώδικο στην πλευρά του Γερμανού μόδιστρου ζητώντας την απόσυρση των επίμαχων δημοσιεύσεων, ενώ απειλεί με μηνύσεις σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει ή συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται τα μοντέλα της για διαφημιστικούς σκοπούς δίχως άδεια. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται αυτή η κίνηση να προκαλέσει ντόμινο, καθώς -όπως επίσης είπαμε- στις αναρτήσεις του λογαριασμού υπάρχουν αυτοκίνητα των Lamborghini και Rolls Royce. Κάτι που ενδεχομένως να επιφέρει κινητοποίηση από μέρους των.

Get it on Google Play Download on the App Store