Ανάκληση Ferrari 812 λόγω ιπτάμενου παρμπρίζ

Τα προβλήματα δεν γνωρίζουν από ταξικές διαφορές και κοινωνική καταξίωση. Κάτι που θα μάθουν 1.603 ιδιοκτήτες Ferrari 812 Superfast, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να επισκεφθούν τις κατά τόπους αντιπροσωπείες στις Η.Π.Α. λόγω κινδύνου αποκόλλησης του πίσω παρμπρίζ!

Δείτε ακόμα: Αγόρασε Tesla και μετά από 2 ώρες έφυγε η οροφή!

Η αρχή έγινε με δυο περιστατικά στη Γερμανία, τον περασμένο Μάιο, όπου 3 Superfast αντιμετώπισαν ζητήματα με την ακεραιότητα του πίσω παρμπρίζ. Για καλή τύχη των οδηγών, η αποκόλληση έγινε σε χαμηλή ταχύτητα και όχι στα 340 χλμ./ώρα, που μπορεί να ξεπεράσει. Σύμφωνα με τις αναφορές, το παράθυρο ξεκόλλησε μετά από πέρασμα σε λακκούβα, καθότι δεν άντεξε το τράνταγμα. Η Ferrari διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε πως  υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία παραγωγής, από μεριά προμηθευτή. Συγκεκριμένα, η επιφάνεια του τζαμιού που κολλάει στο αμάξωμα δεν καθαρίζεται σωστά, με αποτέλεσμα να μην πιάνει με τις δέουσες προδιαγραφές η κόλλα. Κατά συνέπεια, δημιουργείται ο κίνδυνος να ξεκολλήσει το πίσω παρμπρίζ από τη θέση του.

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερη από Toyota Supra η Ferrari 550 Maranelo!

Η διαδικασία της ανάκλησης αφορά την αντικατάσταση του επίμαχου εξαρτήματος, με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται να αρχίσουν να ειδοποιούνται από τις αρχές Δεκέμβρη. Να θυμίσουμε πως η Superfast είναι πράγματι super fast, επιταχύνοντας  στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,9 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα εντός 7,9 δλ. και να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα. Απόρροια του ατμοσφαιρικού 6.5 V12 και των 800 ίππων στις 8.500 σ.α.λ., των 718 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. και του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το δίχρονο τρικύλινδρο μοτέρ της Ferrari;

Get it on Google Play Download on the App Store