Αγόρασε Tesla και μετά από 2 ώρες έφυγε η οροφή!

Τα αυτοκίνητα της Tesla είναι πασίγνωστα και πλέον, μπορούν να τα αγοράσουν με κάθε επισημότητα οι Έλληνες. Πασίγνωστα, βέβαια, δεν είναι μόνο για τις επιδόσεις, τον Elon Musk και τα video όπου συμμετέχουν σε κόντρες, αλλά και για τα προβλήματα ποιότητας. Για το Model 3, λόγου χάρη, έχουν αναφερθεί επανειλημμένως περιστατικά που φεύγει ο πίσω προφυλακτήρας και για τα οποία ο κατασκευαστής δεν κάνει τίποτα. Από ό,τι φαίνεται, εξίσου δυναμικά μπαίνει και το Model Y.

Διαβάστε επίσης: Πόσο βγαίνει η δόση για αγορά Tesla στην Ελλάδα;

To μικρότερο και φθηνότερο SUV του Αμερικανού κατασκευαστή, βασίζεται στο πάτωμα του Model 3 και τοποθετείται ελαφρώς πάνω από αυτό. Διατίθεται σε δυο εκδόσεις, με έναν ή δυο ηλεκτροκινητήρες και με αυτονομία που ξεκινά από τα 370 και φτάνει τα 480 χιλιόμετρα. Η ιπποδύναμη στο κορυφαίο Performance φτάνει τους 450 ίππους και τα 639 Nm ροπής (ίδια νούμερα με το αντίστοιχο Model 3) και χαρίζει στο Model Y επιτάχυνση της τάξης των 3,5 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Βλέπουμε δηλαδή ότι τη φημισμένη ταχύτητα των Tesla, την έχει. Όπως δηλώνει και ο χρήστης του Twitter, Nathaniel, το ίδιο ισχύει και για την έλλειψη ποιότητας.

Ο ίδιος, μαζί με τον πατέρα του, παρέλαβαν το ολοκαίνουργιο Model Y από την αντιπροσωπεία του Fremont, στην Καλιφόρνια. Μόλις δυο ώρες μετά το «ασήμωμα», ολόκληρη η ηλιοροφή αποκολλήθηκε! Αφού ξεπέρασαν το σοκ της έμμεσης μετατροπής του αυτοκινήτου σε κάμπριο, οι δύο άντρες γύρισαν άρον άρον στην αντιπροσωπεία και απαίτησαν εξηγήσεις. Ο τεχνικός έλεγχος αποκάλυψε ότι η ηλιοροφή έφυγε από τη θέση της, γιατί απλούστατα δεν υπήρχαν βάσεις! Καλά διαβάσατε. Το Model Y βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, αφού πρώτα πέρασε τον ποιοτικό έλεγχο, δίχως να υπάρχουν βάσεις για την ηλιοροφή!

Δείτε ακόμα: Πάτωσαν τα Tesla σε έρευνα ποιότητας

Διαβάστε επίσης: Πήρες καινούργιο Tesla; Ζήσε με τα προβλήματά του!

Το αυτοκίνητο επεστράφη και ο Nathaniel προτίμησε να πάρει τα λεφτά του πίσω, παρά να γίνει κάτοχος άλλου Model Y ή να επισκευάσουν το επίμαχο.

 

Get it on Google Play Download on the App Store