Tesla Model 3 «εξαφανίζει» Yamaha R6 (+ video)

Μάθαμε τα Tesla μέσα από video σαν αυτό που θα παρακολουθήσουμε: βλέποντας κάποιο μοντέλο της φίρμας του Elon Musk να ισοπεδώνει τον αντίπαλό του σε κόντρα. Τώρα που η Tesla ήρθε στη χώρα μας, δεν αποκλείεται να αρχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες σκηνές σε ελληνικούς αγώνες dragster (προφανώς στους δρόμους οφείλουμε να είμεθα «τύπος και υπογραμμός»).

Δείτε ακόμα: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Το Model 3 δεν άργησε να έρθει στο ίδιο επίπεδο δημοτικότητας με το Model S. Όχι ότι δεν υποστεί ήττες –βαριές μάλιστα-, αλλά συνήθως όποιος παίρνει θέση δίπλα στον μικρό αδερφό του S, φεύγει με την ουρά στα σκέλια. Είτε μιλάμε για τέσσερις, είτε για δύο τροχούς. Η αέναη κόντρα μεταξύ μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, τώρα εμπλουτισμένη με την διαμάχη μεταξύ ηλεκτρικών και θερμικών μοτέρ. Μια Yamaha R6 ανέλαβε να βάλει το ηλεκτρικό σεντάν στη θέση του. Δεν γνωρίζουμε ποιας χρονολογίας είναι το συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε αναφέρουμε σκωπτικά πως η R6 λανσαρίστηκε το 1999. Ήταν η πρώτη 600άρα μοτοσικλέτα που έσπασε το φράγμα των 100 ίππων (108) και το 2006 έφτασε να έχει κόφτη στις 17.500 σ.α.λ.!

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε ότι η Yamaha έχει ασχοληθεί με αυτοκίνητα;

Στο πέρας των ετών, οι επιδόσεις της R6 μένουν σταθερά σε επίπεδα supercar. Το 0-100 χλμ./ώρα κυμαίνεται από 2,8 έως 3,3 δλ., το 400άρι είναι κάτω των 11 δλ. (10,97-10,67) και η τελική άνω των 250 χλμ./ώρα (253-260). Με τέτοιους αριθμούς, θα νόμιζε κανείς πως χρειάζεται τουλάχιστον μια Porsche 911 Turbo S για να την κοντράρει. Όμως, είπαμε. Εκεί που ξεκινάει το ρεύμα, τελειώνουν οι υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Το Tesla Model 3 του Γιάννη Αλαφούζου!

Η κορυφαία έκδοση του Model 3 φέρει δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω) και αποδίδει συνολικά 487 ίππους και 640 Nm ροπής. Το σημαντικότερο όλων; Από το μηδέν, που είναι και μέγιστο ατού των ηλεκτρικών μοτέρ. Πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη και απέναντι στη μικρή αδερφή της YZF-R1; Σε ακαριαία και αδιάκοπη επιτάχυνση. Μέχρι να ρεγουλάρει το σπινάρισμα και το σήκωμα του μπροστινού ο αναβάτης, ο οδηγός του Tesla -με ανατριχιαστική ησυχία και άνεση, να σημειώσουμε- έχει εκτοξευτεί στην εκκίνηση, έχει ανοίξει διαφορά και εν τέλει περνάει τη γραμμή του τερματισμού άνετα πρώτος!

Get it on Google Play Download on the App Store