H 911 Turbo S «σβήνει» Nissan GT-R 700HP (+video)

Nissan GT-R και Porsche 911 Turbo διατηρούν μια από τις πιο έντονες διαμάχες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πολλά χρόνια που «σκοτώνονται». Η κόντρα τους μαίνεται από το 2007, όταν οι Ιάπωνες για να προμοτάρουν το πρώτο μη Skyline GT-R, πήγαν στο Nurburgring και άρχισαν να διαφημίζουν πως το μοντέλο τους «έριχνε» στην 997 Turbo S. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε ο καβγάς – αλλά και η μόδα με τους χρόνους στην «Πράσινη Κόλαση», που μέχρι σήμερα –ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό- απασχολεί σχεδόν όλους τους κατασκευαστές.

Δείτε ακόμα: GT-R και Supra 1.000+ ίππων στην autobahn (+video)

Βέβαια δεν είναι μόνο οι στροφές και οι πίστες που γερμανικό και ιαπωνικό sportscar «σφάζονται». Η αύξηση στην ισχύ και των δύο, υπήρξε εκθετική. Όταν παρουσιάστηκε, το GT-R απέδιδε 485 ίππους και η 997 Turbo S 480. Σήμερα, ο «Godzilla» έχει φτάσει τα 573 άλογα (600 το Nismo, το επετειακό και κόστους 1 εκατομμυρίου GT-R50 των 720 εξαιρείται) και η ολοκαίνουργια 992 Turbo S στα 650! Σήμερα θα δούμε πώς τα καταφέρνει το GT-R απέναντι στην απερχόμενη 991.2 Turbo S, που αποδίδει 580 ίππους.

Δείτε ακόμα: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Θεωρητικά τα δυο αυτοκίνητα είναι πολύ κοντά σε όλα. Τετρακίνητα, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (6 σχέσεων στο Nissan, 7 στην Porsche), διπλά τούρμπο, ίσο αριθμό κυλίνδρων, ακόμα και χωρητικότητα (3.8 εξακύλινδρος boxer έναντι V6). Φυσικά υπάρχει η ειδοποιός διαφορά της τοποθέτησης του κινητήρα πίσω στην Porsche, όμως 911 Turbo S και GT-R μας προετοιμάζουν για ντέρμπι. Πρόβλεψη που τελικά δεν επαληθεύεται, και μάλιστα με τρόπο που προκαλεί έκπληξη.

Δείτε επίσης: Audi RS 6 τρώει πολύ σκόνη από Porsche 911 Turbo S

Το GT-R είναι βελτιωμένο στα 700 άλογα. Οπότε, θα περίμενε κάποιος να επικρατήσει εύκολα της ανοιχτής Turbo. Στην πρώτη αναμέτρηση, όντως το Nissan κέρδισε αλλά με μικρή διαφορά. Η οδηγός της Porsche, ωστόσο, παρέλειψε να πατήσει το κουμπί «Porsche Sport Response», που ενεργοποιεί την λειτουργία overboost και ανεβάζει την ροπή από τα 700 στα 750 Nm. Τι συνέβη στις άλλες δυο κόντρες, που το επίμαχο κομβίο ήταν πατημένο; Δείτε και θα καταλάβετε

Get it on Google Play Download on the App Store