Έφτιαξε Mustang και του την πήρε η Disney!

Τα κινηματογραφικά αυτοκίνητα στοιχειώνουν όνειρα και ορίζουν συνειδήσεις. Υπάρχει κόσμος που μαζεύει χρήματα από μικρή ηλικία, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει να αποκτήσει ένα όχημα σαν αυτό που χάζευε στην αγαπημένη του ταινία. Άλλοι πάνε ακόμα παραπέρα και φτιάχνουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο. Ο Chris Steinbacher, για παράδειγμα, έφτιαξε την Ford Mustang του Gone in 60 Seconds. Αλλά δεν ρώτησε δικηγόρο πρώτα…

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο Steinbacher είναι YouTuber, με το κανάλι του (B is for Build) να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση και βελτίωση αυτοκινήτων που, φαινομενικά, είναι σκραπ. Κάτι σαν τον Ρώσο φαναρτζή, αλλά περισσότερο με εγκαταλελειμμένα και πιο επιτηδευμένο. Παρουσιάζει διαδικτυακές εκπομπές από το 2015 και σήμερα αριθμεί κοντά στα 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές. Τον βλέπει κόσμος, δηλαδή, και βγάζει λεφτά από αυτό. Κάτι που του δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην περίπτωση της Eleanor.

Διαβάστε επίσης : Mitsubishi Lancer από χάλι έγινε Tommi Makinen!

Αυτό είναι το όνομα της Shelby GT500, που πρωταγωνιστεί στην ταινία του 2000. Ο Αμερικανός πήρε ως βάση μια Mustang GT του 2015 και την μετέτρεψε σε ρεπλίκα της Eleanor. Αξιοπρόσεκτο project, για το οποίο ο Steinbacher δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν το κράταγε για τον εαυτό του. Το θέμα είναι πως το αυτοκίνητο, χρησιμοποιείτο στην εκπομπή. Συνεισέφερε, δηλαδή, στη δημιουργία ιδίου οφέλους. Όμως το αυτοκίνητο, τυπικά, δεν ανήκει στον ίδιο. Σε ποιον ανήκει; Στη Disney! Και δεν συγχωρεί κανέναν που βγάζει χρήματα στην πλάτη της.

Δείτε ακόμα: Έβαλε Wankel σε Ferrari και έφαγε μήνυση! (+video)

Για αυτό και «αμόλησε» τους δικηγόρους να πάρουν στο κυνήγι τον YouTuber, με τις κατηγορίες της καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων και παράνομης αντιγραφής. Όπως αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της υπερδύναμης του σινεμά, αν είχε φτιάξει το αυτοκίνητο και απλά το κυκλοφορούσε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Από τη στιγμή που το έβγαλε στο διαδίκτυο, όμως, χρησιμοποιώντας παράλληλα χαρακτηρισμούς όπως «Eleanor», «η GT500 που είδαμε στο Gone in 60 Seconds» και «το αυτοκίνητο του Nicolas Cage» μπήκε στα ραντάρ της Disney. H ιμιτασιόν Eleanor τελικά κατασχέθηκε, ενώ ο Steinbacher αναγκάστηκε να αποσύρει όλα τα σχετικά με αυτή video.

Get it on Google Play Download on the App Store