Αγόρασε Tesla με 207.000 χλμ. κι «έκλαψε» τα λεφτά του

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πάντα ενέχει κινδύνους. Λιγότερους ή περισσότερους κατά περίσταση, αλλά πάντα θα πρέπει να έχεις το νου σου. Σε γενικότερες γραμμές πάντως, αν τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά τότε δεν έχεις να φοβάσαι σοβαρές ζημιές. Εκτός, αν μιλάμε για ηλεκτρικό και δη, Tesla.

Τα αυτοκίνητα του Elon Musk φημίζονται για τα προβλήματα αξιοπιστίας και ποιότητας, ενώ η EV αρχιτεκτονική επιφέρει την ανάλογη μείωση στο βεληνεκές χιλιομέτρων. Οι 200.000 χλμ., για παράδειγμα, είναι απολύτως νορμάλ για βενζινοκίνητο και λίγες για ντίζελ. Σε ένα ηλεκτρικό, όμως, μπορεί να σημαίνουν το τέλος του κύκλου ζωής της μπαταρίας. Ένας Καναδός το διαπίστωσε στην τσέπη του, όταν επέλεξε να αγοράσει ένα Model S Performance του 2013 με 207.000 χλμ.

Ο John, όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε τη δυνατότητα να αγοράσει καινούργιο μοντέλο, αλλά πάντα επέλεγε μεταχειρισμένα λόγω χαμηλότερης τιμής. Ωστόσο, υπάρχει και το ρητό «ό,τι πληρώνεις παίρνεις», να δίνει το στίγμα. Στην προκειμένη, όταν ακούς για Model S -Performance κιόλας- με 18.000 δολάρια Καναδά (12.561 ευρώ), θα πρέπει να ψιλιάζεσαι. Ο φίλος μας δεν το έκανε και ιδού τα αποτελέσματα.

Λίγες μόλις μέρες αφότου πήρε το αυτοκίνητο, εμφανίστηκε στον πίνακα οργάνων ένα ανησυχητικό μήνυμα. «BMS_u029 error» έλεγε το ψηφιακό καντράν, αναγράφοντας από κάτω ειδοποίηση για μειωμένη απόδοση της μπαταρίας και ανάγκη για άμεση επίσκεψη στο συνεργείο. Στους κύκλους των Tesla, το εν λόγω μήνυμα σημαίνει ένα πράγμα: αλλαγή μπαταρίας. Κάτι που στοιχίζει 20.000 δολάρια Καναδά (13.945 ευρώ), δηλαδή πάνω από όσο κόστισε ολόκληρο το αυτοκίνητο! Ό,τι χειρότερο για τον κάτοχο του επίμαχου Model S, ο οποίος στο μεσοδιάστημα είχε δώσει 4.000 δολάρια (2.800 ευρώ) για διάφορα μαζέματα. Κοντολογίς, η σούμα των επισκευών θα μπορούσε να φτάσει τις 24.000, τη στιγμή που η αγορά δεν ξεπέρασε τις 18.000.

Απογοητευμένος από την εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης, ο Καναδός αποφάσισε να πουλήσει το Model S για ανταλλακτικά έναντι 8.000 δολαρίων (5.580 ευρώ). Μια ωραιότατη χασούρα 14.000 δολαρίων, δηλαδή, συν ότι έμεινε χωρίς αυτοκίνητο και θα πρέπει να ξοδέψει εκ νέου χρήματα, για αγορά άλλου! Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να είναι πιο προσεκτικός…

Get it on Google Play Download on the App Store