Ακαταπόνητο Ford Super Duty με 1,45 εκατ. χλμ.!

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγροτικά της Toyota με εκατομμύρια χιλιομέτρων στα κοντέρ, ωστόσο εξαιρετικά ορεξάτα για διαδρομές είναι και εκείνα της Ford. Το συγκεκριμένο Super Duty, για παράδειγμα, μπορεί να είναι μόνο 6 ετών, αλλά ήδη κοντεύει να γράψει 1,5 εκατ. χλμ.!

Η καριέρα του εν λόγω pick up ξεκίνησε το 2016, με τον ιδιοκτήτη του λίγες εβδομάδες μετά την αγορά να προσθέτει ένα σεβαστών διαστάσεων bull-bar μπροστά, που αποτελείται από ολόκληρη κατασκευή στον προφυλακτήρα και τη μάσκα. Βασικά, το F-250 είναι σαν να έχει μισό εμπρός μέρος παραπάνω πια. Πέρα από το ισοπεδωτικό παρουσιαστικό, αυτό που προκαλεί -πολύ ευχάριστη- εντύπωση στο αμάξωμα του Super Duty, είναι το πόσο καλά διατηρείται. Ακούς πως πρόκειται για αυτοκίνητο 6ετίας και όντως, βάσει εξωτερικής φόρμας, οι ισχυρισμοί επαληθεύονται. Εξίσου καλά στέκεται και το εσωτερικό, χωρίς θαμπάδες στο ταμπλό, «φαγωμένη» στεφάνη (όχι σε όλη την επιφάνεια, τουλάχιστον) ή σκισμένα καθίσματα. Αν έλεγες σε κάποιον πως το αυτοκίνητο έχει 150 ή 200 χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν θα δυσκολευόταν να σε πιστέψει. Κι όμως, έχει τα δεκαπλάσια.

Το κοντέρ αναφέρει 898.502 μίλια, που ισοδυναμούν με 1.445.998 χλμ.! Μια ανάσα από το 1,5 εκατομμύριο, δηλαδή, με ετήσιο ρυθμό «χιλιομετροποσίας» στις 239.034 χλμ. (148.529 μίλια). Όσα χιλιόμετρα δεν κάνουν άλλα αυτοκίνητα σε όλη τους τη ζωή, το ανθρακί Super Duty τα έχει κάνει μέσα σε 6 χρόνια! Βασικός υπεύθυνος ο 6.7 V8 PowerStroke twinturbo ντίζελ, που παράγει 440 ίππους και 1.355 ολόκληρα Nm. Ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει να διαχειριστεί το τεράστιο ποσό της ροπής, τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω συστήματος τετρακίνησης. Συνδυασμός που εξασφαλίζει ελκτική ικανότητα άνω των 7,5 τόνων (7.529 κιλά για την ακρίβεια), με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο της καρότσας να τοποθετείται στα 1.873 κιλά.

Το ακούραστο F-250 Super Duty πωλείται και παρόλο που τα χιλιόμετρα είναι ασύγκριτα ψηλά για τα χρόνια κυκλοφορίας του, η τιμή του οριοθετείται στις 23.837 δολάρια (24.268 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store