Ακριβότερα από καινούργια τα μεταχειρισμένα Jimny

Το Suzuki Jimny μπορεί να μη διατίθεται πλέον στην επιβατική του έκδοση στην Ευρώπη, όμως σε άλλες αγορές όχι μόνο συνεχίζει κανονικά, αλλά έχει τέτοια ζήτηση ώστε τα μεταχειρισμένα είναι ακριβότερα από τα καινούργια!

Στην Αυστραλία το Jimny χαίρει τέτοιας αποδοχής, που οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι τους 6 μήνες. Οι περιορισμοί λόγω COVID έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στις αργοπορημένες παραδόσεις των αυτοκινήτων, κάτι που δίνει την καλύτερη λαβή στους «αετονύχηδες». Καινούργιο, το ιαπωνικό off roader ξεκινά στη χώρα των καγκουρό από τις 28.490 τοπικά δολάρια (18.297 ευρώ). Σύμφωνα με το DMARGE, υπάρχουν εκεί 47 αγγελίες μεταχειρισμένων Jimny. Το φθηνότερο εκ των οποίων, τιμολογείται στις 34.000 δολάρια Αυστραλίας (21.840 ευρώ) – περίπου 20% πάνω από την τιμή του καινούργιου!

Το αυτοκίνητο μάλιστα δεν είναι κάποιο με ελάχιστα χιλιόμετρα, καθώς από το 2019 που ταξινομήθηκε πρώτη φορά έχει γράψει 41.000 χλμ. Για πιο αμεταχείριστα δείγματα, αναμενόμενα το χέρι μπαίνει πιο βαθιά στην τσέπη. Για ένα Jimny του ’20, για παράδειγμα, με μόλις 1.600 χλμ. στο κοντέρ θα πρέπει να εκταμιευθεί το ακραίο ποσό των 50.000 δολαρίων (32.118 ευρώ)! Σχεδόν διπλή τιμή από το καινούργιο, δηλαδή. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με τα δικά μας δεδομένα, πριν το αυτοκίνητο αποσυρθεί από τους τιμοκαταλόγους στην Ελλάδα, ξεκινούσε από τις 18.470 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store