Ακτιβιστές «θέρισαν» τα λάστιχα σε SUVs

«Ακτιβισμός» και «βανδαλισμός» πολλές φορές, δυστυχώς, είναι έννοιες αλληλένδετες. Η διαμαρτυρία συγχέεται από πολλούς «καλοθελητές» με την ανάληψη ποινικά κολάσιμων ενεργειών, οι οποίες στην συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών καταλήγουν σε καταστροφή ξένης περιουσίας. Τα λάστιχα των SUVs έχουν μπει τελευταία στο στόχαστρο, με ακραίες περιβαλλοντικές οργανώσεις να τα ξεφουσκώνουν για να τιμωρήσουν τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Το κίνημα της «συμμόρφωσης» κατόχων SUVs δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 10 χώρες, μέσω της οργάνωσης «The Tire Extinguishers». Ένα γκρουπ ακτιβιστών που ξεκίνησε από την Ολλανδία, κατηγορώντας τη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη ρύπανση και ξεσπώντας στα ελαστικά τους, προκειμένου να δώσει ένα μάθημα στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν – άρα συμβάλλουν στα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά «εγκλήματα» (εκπομπές CO2, συμφόρηση στους δρόμους), που κατηγορούνται και κρίνονται ως ένοχοι από πολλούς.

Τα crossovers στοχοποιούνται με το εξής -παράλογο- σκεπτικό: πρόκειται για τη «δεύτερη μεγαλύτερη αιτία παγκόσμιας αύξησης στις εκπομπές CO2» και τρυπάνε ή ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των ρυπογόνων αυτοκινήτων, προκειμένου να αναγκάσουν τους οδηγούς τους στη χρήση ποδηλάτων ή μέσων μαζικής μεταφοράς! Οι «The Tire Extinguishers» είναι πια διηπειρωτικοί, καθώς μετά τις Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία και Σουηδία, έχουν προβεί σε «παρεμβάσεις» στη Νέα Ζηλανδία και, εσχάτως, τον Καναδά. Εκεί, στο Οντάριο, περισσότεροι από 30 ιδιοκτήτες SUV είδαν τα λάστιχα στα αυτοκίνητά τους να γίνονται «πίτα», μαζί με το ανάλογο φυλλάδιο στο παρμπρίζ. Η ανακοίνωση της οργάνωσης, πάντως, έκανε λόγο για πάνω από 60 αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store