Εξωπραγματική Alfa Romeo 8C-R Tazio

Ανέκαθεν η Alfa Romeo μας ενθουσίαζε με τα μοντέλα που μας παρουσίαζε. Αυτή τη φορά έχει βαλθεί να μας τρελάνει ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής που δημιούργησε την Alfa Romeo 8C-R Tazio Concept!

Τα δημιουργήματα της ιταλικής μάρκας πάντα μιλούσαν στην καρδιά ενός λάτρη του αυτοκινήτου, αλλά η κατασκευή του Arseny Kostromin, είναι το κάτι άλλο!

Δείτε ακόμα: Θα κάψει καρδιές η Alfa Romeo Giulia GTA Coupe!

Με την πρώτη ματιά, ο εγκέφαλος αδυνατεί να συλλάβει τι βλέπει. Βέβαια ο Ρώσος σχεδιαστής δεν είναι κάποιος τυχαίος, μιας κι έχει δουλέψει για πολλές εταιρείες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, όπως για την Renault και την Volkswagen, αλλά η καλύτερη δουλειά είναι η συμβολή στον σχεδιασμό του Koenigsegg Gemera. Το πρωτότυπο Alfa Romeo 8C-R Tazio Concept δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 110 ετών της Alfa Romeo. Ως βάση ο Arseny άντλησε έμπνευση από το Alfa Romeo Disco Volante, με τον σχεδιασμό να είναι άκρως φουτουριστικός έως και εξωπραγματικός, από κάθε πλευρά της.

Διαβάστε επίσης: 0-270 χλμ./ώρα με Alfa Romeo Giulia QV (+video)

Στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει το splitter κι η έντονη, τριγωνικού σχήματος, μάσκα, ενώ στο πλάι διακρίνονται οι μονομπούλονες ζάντες με τους χαρακτηριστικούς κύκλους της Alfa Romeo. Όμως και το πίσω άκρο είναι χάρμα οφθαλμών, όπου το βλέμμα εστιάζει στη μεγάλη αεροτομή, αλλά και η μονή εξαγωγή της Akrapovic.

Σύμφωνα με τον Arseny, ο κινητήρας θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 και θα συνεργάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο. «Είναι ξεκάθαρο ότι το δημιούργημά μου είναι τόσο διαφορετικό σαν layout από τη Disco Volante, οπότε έπρεπε να βρω ένα άλλο όνομα για αυτό. Η Alfa Romeo C8-R Tazio πήρε το όνομά της από τον θρυλικό οδηγό αγώνων Tazio Nuvolari, που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της ιταλικής μάρκας», ανέφερε ο σχεδιαστής.

Δείτε ακόμα: Κονσέρτο με V6 κινητήρες Alfa Romeo (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store