Alfa Romeo Alfetta με βαρύ ποινικό μητρώο (+video)

Η Alfetta ήταν μια από τις τελευταίες πισωκίνητες Alfa Romeo, μαζί με την 75 που προϋπάντισε, πριν τον ερχομό της νέας Giulia. Ως τέτοια, δημιούργησε φανατικό κοινό και λατρεύτηκε από πολλούς ενθουσιώδεις οικογενειάρχες. Το επάγγελμα κάποιων, ωστόσο, ήταν λίγο επίφοβο. Όπως στην περίπτωση του Franceso Muto.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo Alfetta με το πλάι κι όπου πάει (+video)

Ο «Franco», γνωστός με τον τίτλο «βασιλιάς των ψαριών» είναι ο αρχηγός της ιταλικής Μαφίας στην περιοχή της Κοσέντζα. Για την ακρίβεια, ήταν. Συνελήφθη το 2016 για εμπόριο ναρκωτικών, με το υπόλοιπο κατηγορητήριο να συντάσσεται κατόπιν και να παραλαμβάνει διακίνηση λευκής σαρκός, «προστασία» σε νυχτερινά μαγαζιά και πολλές ακόμα σχετικές δραστηριότητες. Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του Muto που κατασχέθηκαν, ήταν και αυτή η λευκή Alfetta.

Αγοράστηκε καινούργια το 1980, με την άδεια να αναγράφει το όνομα του Ιταλού μαφιόζου. Επί 36 χρόνια βρισκόταν στην παρανομία, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Θωράκιση σε αμάξωμα και παράθυρα, με αλεξίσφαιρα κρύσταλλα, προσθήκη συστήματος τηλεπικοινωνίας, ενώ ελαστικά και ζάντες είναι επίσης ανθεκτικοί σε βολές πυροβόλων όπλων. Οι κλειδαριές είναι τριπλοενισχυμένες και η ανάρτηση αποτελείται από διπλά αμορτισέρ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο αυξημένο κατά 590 κιλά βάρος, που πρακτικά διπλασίασε τα 1.133 εργοστασιακά της ιταλικής μπερλίνας. Με πάνω από 1.700 κιλά πλέον, το έργο του 2λιτρου ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου των 130 ίππων είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Οι πιο κοντές σχέσεις στο 5άρι κιβώτιο, πάντως, κάνουν ό,τι μπορούν για να τον διευκολύνουν.

Διαβάστε επίσης: Τι θα γίνει με τη νέα Alfa Romeo Alfetta;

Στο κοντέρ αναγράφονται μόλις 13.000 χιλιόμετρα και η κατάσταση είναι εξαιρετική, φανερώνοντας ότι ο Muto δεν προτιμούσε ιδιαίτερα την Alfetta για τις μετακινήσεις του. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς μια θωρακισμένη Alfa των 80’s, με τέτοια ιστορία από πίσω να πιάσει τρελές τιμές ως μεταχειρισμένο. Κι όμως, πέρασε στον δεύτερο ιδιοκτήτη για ένα αρκετά λογικό ποσό, της τάξης των 10.872 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Κονσέρτο με V6 κινητήρες Alfa Romeo (+video)

https://vimeo.com/415116371#at=6

Get it on Google Play Download on the App Store