Alfa Romeo: «Όσο λιγότερες οθόνες γίνεται στο μέλλον»

Τα νέα αυτοκίνητα όσο πάνε αποκτούν μεγαλύτερες και περισσότερες οθόνες. Όχι όλα, όμως. Η Alfa Romeo ανθίσταται σθεναρά και μέσω του CEO της, δεσμεύεται για την «αποδιαστημοπλοιοποίηση» των εσωτερικών στα μελλοντικά της μοντέλα.

Ο Jean-Philippe Imparato παραχώρησε συνέντευξη σε γαλλικό site, όπου -μεταξύ άλλων- ρωτήθηκε για τη σχεδιαστική κατεύθυνση των επόμενων Alfa, ιδίως στο εσωτερικό. Και ο Γάλλος ήταν αφοπλιστικός, αναφερόμενος στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό οθονών και gadgets στα νέα αυτοκίνητα: «Alfa Romeo πουλάω, όχι iPad τυλιγμένο με αυτοκίνητο». Ο Imparato δεσμεύτηκε πως στις επερχόμενες δημιουργίες των Μιλανέζων «οι οθόνες θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερες», προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο οδηγοκεντρικός χαρακτήρας των Alfa Romeo.

Επί του πρακτέου, το πρώτο δείγμα αυτής της νοοτροπίας θα είναι η πολυαναμενόμενη Tonale. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλατφόρμα του σημερινού Jeep Compass και το περιμένουμε στο καλοκαίρι του 2022, με την plug-in υβριδική εκδοχή του να καθυστερεί την εξέλιξη. Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο Imparato «φρέναρε» το λανσάρισμα του ιταλικού SUV, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του κινητηρίου συνόλου. Πέρα από την Tonale έχουμε να περιμένουμε και ένα μικρότερο crossover, που θα κατασκευάζεται στην Πολωνία και υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να λέγεται «Brennero».

Get it on Google Play Download on the App Store